Як приготувати солодкі мариновані помідори на зиму: рецепт на 1 літрову банку

Збір коштів на потреби армії України
11.08.2022

Як приготувати солодкі мариновані помідори на зиму: рецепт на 1 літрову банку

Кожна господиня має свій улюблений рецепт томатів на зиму. Спробуйте зробити солодкі помідори.

солодкі мариновані помідори на зиму

 

Інгредієнти на банку об’ємом 1 л:

  • маленькі помідори (9-10 шт., 500-700 г),
  • часник (4-5 зубчики),
  • сіль (1 ч. л.),
  • мед (2 ст. л.),
  • суцвіття кропу (1 шт.),
  • листя хрону (0,5-1 шт.),
  • листя чорної смородини (2 шт.),
  • гвоздика (2 шт.),
  • чорний перець горошком (3 шт.),
  • вода (0,8 л).

Приготування:

Перед приготуванням консервації банки та кришки промиваємо під проточною водою з харчовою содою або рідким мийним засобом. Ставимо їх на решітку в холодну духовку і вмикаємо температуру 150-180°С, потім стерилізуємо приблизно 15 хвилин. Кришки обдаємо окропом або кип’ятимо близько 5-10 хвилин у каструлі з водою.

Ретельно промиваємо помідори під проточною водою, зрізаємо місця кріплення плодоніжки та робимо надрізи у центрі.

Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо на тонкі пластинки. Нашпиговуємо ними помідори.

Листя хрону, чорної смородини та суцвіття кропу промиваємо у проточній воді, потім викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

У стерильні банки викладаємо листя чорної смородини та хрону, суцвіття кропу. Потім, щільно утрамбовуючи, помідори.

Для маринаду виливаємо в каструлю воду, додаємо перець, гвоздику, сіль, мед і доводимо до кипіння.

Заливаємо киплячим маринадом помідори в банках, накриваємо кришками та залишаємо приблизно на 5-10 хвилин настоятися.

Потім зливаємо маринад із банок і знову доводимо його до кипіння в каструлі. Знову розливаємо у банки і даємо настоятися, повторюємо цей процес двічі. Закриваємо герметично кришками та перевертаємо догори дном.

Накриваємо консервацію теплим махровим рушником, ковдрою або пледом і залишаємо за кімнатної температури до повного охолодження – приблизно на добу.

Прибираємо заготівлю в темне прохолодне місце до зими.

Джерело: https://apostrophe.ua/

переглядів: 16 379

Кількість коментарів: 2
  1. Величезні скептичні сумніви щодо порції солі в кількості 6-7 ст.л….на вказаний об’єм, так можна скористатися рецептом юним господаркам…

    • Сергій Шагоферов 12.08.2022 at 19:00 Відповіcти

      Дякуємо за коментар!
      Виправили помилку.
      До речі, у джерелі теж виправили )
      Але все ж таки не розумію, як робити маринад без оцту… Можливо через те, що тут мед?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *