Як рівнянкам зміцнити нігті восени: п’ять домашніх процедур

03.11.2016

Восени через перепади температур і зменшене вживання вітамінів наші руки часто страждають. Якщо ви помітили, що нігті слабкі і ламаються, вирішити проблему допоможуть ось ці процедури. Їх, до речі може використовувати кожна жінка у себе вдома.

Масаж рук посилить кровообіг, тим самим покращивши стан нігтьових пластин. Робити його краще з використанням будь-якого рослинного масла. Рухи – колоподібні надавлюючі. Опрацьовуємо кожен палець від кінчика до основи, потім долоню – від основи пальця до зап`ястя.

Олійна ванночка. Тут спочатку варто сказати, що фахівці не радять зловживати популярними сольовими ваннами – при частому використанні вони, навпаки, можуть послабити пластину. А ось олійні – те що треба! Для приготування потрібно півсклянки олії (оливкової або, наприклад, кукурудзяної) підігріти до комфортної температури і змішати з половиною склянки яблучного оцту. Тримайте кінчики пальців в цій суміші 10-15 хвилин. Потім промокніть шкіру і нігті паперовою серветкою і насухо витріть.

Ванночка з вітаміном А. Особливо ефективна, якщо нігті слабкі. Підігрійте до комфортної температури чверть склянки рослинної олії і додайте в неї 5-6 крапель ампулірованного вітаміну А. Потримайте кінчики пальців в цій масі 20-30 хвилин. Робіть процедуру один-два рази на тиждень.

Мінеральне запечатування. Розмочіть трохи морської солі і акуратно потріть нею нігтьові пластини, використовуючи м`яку замшу. Потім струсіть залишки солі з нігтів. У мисці розтопіть трохи бджолиного воску, додайте пару крапель олії виноградних кісточок і примули вечірньої. Тим же шматочком замші втирайте суміш в нігтьові пластини і відполіруйте їх м`якою пилою. Процедуру роблять раз на два тижні.

Медово-кокосове обгортання на ніч. Приготуйте суміш, взявши по чайній ложці рідкого меду, олії какао і кокосової олії. Рясно змастіть руки і нігті цією масою, одягніть поліетиленові і бавовняні рукавички і вирушайте спати.

Джерело – my.goodhouse.com.ua

переглядів: 903

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *