Як схуднути до Нового року 2018: новорічна дієта

22.11.2017

Напередодні зимових свят багато дівчат планують сісти на дієту і 31 грудня вразити друзів і рідних шикарною фігурою. На жаль, ці наполеонівські плани рідко закінчуються успіхом. Знайома ситуація?

Давайте разом розберемося, чому наші починання терплять крах, і як насправді можна схуднути до знаменного дня. Почнемо розповідь з «шкідливих порад», яким часто слідують охочі скинути зайву вагу. Багато дівчата вірять у міф про швидке і безболісне схуднення за допомогою жорстких дієт. Дійсно, сильні обмеження в харчуванні допомагають позбавитися від зайвих кіло буквально за кілька днів Але в цій справі є підводні камені.

Отже, правило перше, основне для дієти: контролювати рівень цукру в крові.
Як правило, наша їжа складається з неправильних продуктів (тих, які дуже швидко засвоюються), що призводить до стрибків цукру в крові. Коли ти з’їдаєш тарілку макаронів або шоколадку, рівень цукру різко підвищується і ти відчуваєш ситість і прилив сил. Такі продукти, рафіновані, дуже швидко засвоюються – і незабаром рівень цукру падає, а ти відчуваєш сонливість, за якою слідує новий напад голоду. При цьому швидкозасвоюваних вуглеводи, в надлишку містяться в подібних продуктах, дають організму величезна кількість калорій, які йдуть «на боки» у вигляді жиру і целюліту.

Тепер розберемося, що їсти можна, а що – ні

Погані вуглеводи – це солод, глюкоза і цукор, картоплю в будь-якому вигляді, білий хліб з борошна вищого гатунку і будь-яка випічка, мед, кукурудзяні пластівці і поп-корн, кукурудза, морква і буряк, шоколад, печиво, білий рис, банани і диня , джем, макарони з борошна вищого сорту.
Хороші вуглеводи містяться в хлібі з муки грубого помелу з висівками, макаронах з сірої муки, коричневому рисі і гречці, вівсяних пластівцях, квасолі і бобах, молочних продуктах, свіжих фруктах, гіркому шоколаді, сої, в зелених овочах, помідорах, грибах.

Правило друге: вживати “правильні” жири

Зовсім відмовитися від жирів не можна. Наш організм потребує правильних жирах – так званих незамінних жирних кислотах – вони необхідні для прискорення обміну речовин, поліпшення стану шкіри, вироблення статевих гормонів і т. д. Корисні жири надходять в організм у двох видах: це кислота омега-3 (міститься в лососі , тунці, макрелі, горіхах, гарбузовому насінні) і омега-6 (міститься в насінні, кунжуті, рослинних маслах). Вони повинні бути обов’язково включені в раціон!

Правило третє: приймати вітаміни

Точніше – полівітаміни або вітамінно-мінеральні комплекси, в яких є все, життєво необхідне організму. Особливий упор – на вітаміни групи В і С, що сприяють спалюванню жирів, і хром, що допомагає контролювати рівень цукру в крові, що знижує потяг до солодкого.

Правило четверте: визначити джерела харчової алергії

Згідно зі статистикою, кожна третя людина страждає прихованою формою харчової алергії, яка є причиною здуття живота, призводить до затримки рідини і виникнення целюліту. Якщо своєчасно і вірно визначити «небезпечні» продукти, то можна швидко і без зусиль позбавитися від зайвої ваги.

Звичайно, краще звернутися за консультацією до алерголога. Проте в грудні на походи по лікарях часу катастрофічно не вистачає, тому просто пригадай, проти яких продуктів і страв твій живіт «страйкує», і відмовся від них. Краще назавжди!

Правило п’яте: вважати склянки!

Деякі напої підвищують рівень цукру в крові, тому з ними потрібно бути обережніше. За умовами дієти, ти можеш дозволити собі 1 чашку кави та 2 чашки чаю в день (або більше чашок кави, але без кофеїну), максимум – 3 чарки алкоголю на тиждень. Від газованих напоїв слід відмовитися зовсім.

Для нормальної роботи організму потрібно випивати як мінімум 8 склянок води в день (включаючи і трав’яні чаї).

Правило шосте: рухатися якомога більше

Будь-яка дієта говорить: хочеш швидше схуднути – більше рухайся. Щоденна півгодинна прогулянка, фізичні вправи не тільки допомагають з великою швидкістю спалювати енергію, це ще і відмінний спосіб стабілізувати рівень цукру в крові і контролювати апетит. Ранкова зарядка, аеробіка після роботи або просто неспішна прогулянка – у тебе величезний вибір! Головне, щоб хоча б 15 хвилин на день ти проводила в русі.

І наостанок ще кілька правил, що стосуються харчування:

І звичайно, пам’ятай: чим довше ти сидиш на цій дієті, тим краще. Тим краще себе почуваєш ти і твій організм, тим красивіше і стрункіше ти стаєш.

 

 

, , , , переглядів: 2 059

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *