Як швидко висушити білизну, якщо в квартирі холодно

25.09.2022

Кожна господиня повинна бути готова до ситуації, коли їй потрібно буде швидко висушити білизну без наявності опалення або спеціальних сушарок. За допомогою експертів навчимося сушити одяг і постільну білизну економічними та дешевими способами.

Як швидко висушити білизну, якщо в квартирі холодно

Чому стандартна сушка мокрої білизни вдома — варіант не для зими

Коли на вулиці холодно і сиро, а в багатьох регіонах така погода стоїть протягом більшої частини року, ми шукаємо альтернативні способи просушити наші речі. У квартирі підвищена вологість може перешкоджати випаровуванню крапельок з волокон білизни, а якщо розвісити багато випраних речей, то може утворитися конденсат. Це загрожує появою цвілі в найнесподіваніших місцях, що точно нікого не порадує.

Звичайно, найпростіше просушити білизну за допомогою сушильної машини, але відомо, що вона споживає дуже багато електроенергії. І хоча в наш час з’являється все більше енергоекономічних моделей, але розщедритися на них — теж варіант не для всіх. Що ж робити, якщо з’явилася необхідність заощадити гроші?

Як швидко висушити білизну, якщо у квартирі холодно

На щастя, існують альтернативні методи сушіння білизни. Наприклад, за допомогою вентилятора. Якщо включити його на повну потужність, то за кілька годин просохне навіть об’ємне покривало. Крім того, завдяки циркуляції повітря в приміщенні ви виключите появу вогкості та цвілі.

На випадок, якщо в приватному будинку, наприклад, немає електроенергії, то висушити білизну реально за допомогою природної циркуляції повітряних мас. Для цього потрібно відкрити вікна навпроти, або вікно і двері. Протяг видалить зайву вологу в кімнаті — і тоді одяг буде сохнути набагато швидше. Правда, вам доведеться піти в іншу кімнату, щоб не застудитися.

Чому білизну потрібно прати невеликими партіями

Через брак часу господині часом накопичують велику кількість білизни та перуть все разом. Якщо завантажити в барабан пральної машини забагато речей, то одяг вийде більш вологим. Це, своєю чергою, призведе до збільшення вологості повітря в будинку при його просушуванні.

Крім цього, коли на вішалці дуже багато білизни, то воно висихає повільно і починає пахнути вогкістю. Щоб не допустити цього, розподіліть обсяг речей, які необхідно випрати, на кілька циклів прання.

Джерело: https://ukr.media/

, , , , переглядів: 10 135

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *