Як швидко висушити волосся без фена: поради на всі випадки

14.04.2022
Тепло та вітер можна забезпечити волоссю іншими способами.

Немає світла, ви в дорозі, у гостях – мало які ще обставини можуть виникнути, коли потрібно швидше висушити волосся, а можливості скористатися феном немає.

Зате є кілька хитрощів, які допоможуть значно прискорити процес сушіння волосся без фена. Вибирайте, який підходить саме вам.

Як висушити волосся без фена: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Кондиціонер

Під час миття голови використовуйте кондиціонер. Він створює захисне покриття на волосинках, за рахунок якого вони не вбирають зайву вологу та швидше сохнуть.

  • Лайфхак 2. Рушник

Підійдуть махрові, вафельні, а також рушники із мікрофібри – вони найкраще вбирають вологу. Запасіться відразу двома або навіть трьома. Промокніть мокру голову одним рушником. Потім другим, і нарешті, оберніть вже частково просушене волосся третім. З кожним разом вологи у ваших пасмах ставатиме все менше і менше.

  • Лайфхак 3. Праска

Зрозуміло, ми не пропонуємо вам прасувати пасма праскою. Але ви можете скористатися її високою температурою для якнайшвидшого висушування шевелюри. Для цього пропрасуйте рушник – добре розігріта тканина набагато швидше вбере вологу із пасм.

  • Лайфхак 4. Паперові рушники

Ретельніше просушити волосся допоможуть не тканинні, а паперові рушники, причому багатошарові. Відокремлюйте невеликі пасма волосся і промакуйте паперовими серветками від коренів до кінчиків.

  • Лайфхак 5. Гребінець

Розчісуючи мокре волосся, використовуйте гребінець із широкими зубцями. Завдяки цьому через волосся проходитиме більше повітря, і процес сушіння помітно прискориться.

  • Лайфхак 6. Пальці

Як і у випадку з білизною, волосся швидше сохне за рахунок притоку повітря . Після того, як ви зняли рушник, добре потрясіть головою в різні боки. А потім періодично руками підбивайте та струшуйте пасма, щоб вони краще обвіювалися повітрям.

  • Лайфхак 7. Косметика

Швидше прибрати вологу з волосся допоможе доглядова косметика, яка у своєму складі має спирт. Він робить пасма менш пухнастими, і вони швидше сохнуть. Після маніпуляцій із рушником нанесіть на волосся крем, пінку або лосьйон і пройдіться пальцями по пасмах. Але не застосовуйте часто такі методи сушіння, тому що спиртовмісні засоби роблять волосся тонким і ламким.

  • Лайфхак 8. Вентилятор

У деяких випадках замінити фен можна на вентилятор, особливо якщо в ньому є режим тепла. Але майте на увазі, що це екстремальний вид сушіння. У жодному разі не наближайтеся до решіток із лопатями, щоб на них випадково не намоталося волосся. І на вітру після душу великий ризик захворіти.

  • Лайфхак 9. Сонце

У теплий час вийдіть на сонце – це простий і натуральний спосіб швидко висохнути. Тільки волосся заздалегідь просочіть термозахистом.

Джерело: https://lifehack.segodnya.ua/

переглядів: 1 191

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *