Як утеплити дерев’яні та пластикові вікна: готуємося до зими

24.08.2023

Утеплювати вікна рекомендується вже зараз, поки не настали серйозні заморозки.

Як утеплити вікна на зиму

Через війну з росією майбутня зима буде дуже складною. Опалювальний сезон може зірватися через ракетні удари окупантів по критичній інфраструктурі. Жодне місто від цього не застраховане, тому всім українцям рекомендується заздалегідь підготуватися до зими та утеплити вікна.

Як і чим утеплити вікна: універсальні поради

  • Найпопулярніший спосіб утеплення – заклеїти рами вікон паперовою стрічкою, щоб у щілини не дув вітер.
  • У будівельному магазині або в “Епіцентрі” можна купити самоклеючі гумові ущільнювачі, щоб вікно щільніше закривалося і не пропускало холодне повітря.
  • Безпосередньо на скло клеять енергозберігаючу прозору плівку. Її називають”третє скло”. Така плівка має термоізоляційні властивості та зменшує втрати тепла.
  • Як ущільнювач можна використовувати пінополіетилен або пінистий поліетилен. Це недорогий самоклеючий матеріал, який використовують для теплоізоляції вікон. Продається він в будівельних магазинах у вигляді рулонів.

Як утеплити дерев’яні вікна

  • Подвійне дерев’яне вікно можна утеплити ватою, поролоном або змоченим у воді туалетним папером. Наповнювач викладіть між вікнами по периметру рами або на щілинах, а зверху заклейте малярським скотчем або широким пластиром.
  • На внутрішню сторону стулки вікна власники дерев’яних вікон клеять ґумовий ущільнювач. Він має довгий термін експлуатації та не заважає відкриттю вікон.
  • Якщо дерев’яні вікна продуваються вітром, щілини можна замазати парафіном для вікон. Парафін розтоплюють і наносять на віконні рами. Метод ефективний, але досить трудомісткий.

Чим утеплити пластикові вікна

  • Якщо в пластиковому вікні зносився чорний ґумовий ущільнювач, то це може погіршити його теплоізоляційні властивості. Замінити його можна самостійно, купивши ущільнювач в будівельному магазині. Візьміть в магазин шматок старого ущільнювача. Також можна звернутися в віконний сервіс за заміною.
  • Пластикові рами замазують спеціальним герметиком для вікон. Метод досить дорогий, оскільки крім герметика потрібно також купити спеціальний пістолет для нього.

Джерело: https://www.unian.ua/

 

 

 

, , переглядів: 1 177

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *