Кава в турці – один із найстаріших і найпопулярніших способів заварювання улюбленого напою. Але не завжди всі, хто користується туркою, заварюють каву в ній правильно. Я каву заварюю двічі на день саме у джезві і як виявилося, що роблю не так, як треба.
Що впливає на смак кави у джезві?
Shuba.life розповідає, що у цій тонкій справі важливі пропорції. Джезви об’ємом 100-150 мл призначені для приготування однієї чашки кави, для двох чашок потрібен об’єм 350 мл, 500 мл — це вже на 3-4 порції.
Не менш важливим є і матеріал турки. Наприклад, мідні джезви чудово проводять тепло, але всередині посуду має бути захисне покриття. Алюмінієві турки довговічні, а в глиняних слід готувати ту саму каву — матеріал дуже поглинає аромати і потім ділитися ними. Джезва із нержавіючої сталі ніколи не змінить смаку напою.
Однак, крім матеріалу турки, важливі ще й правила приготування кави.