Як вдома проростити мікрозелень з насіння соняшнику

18.02.2021

Мікрозелень соняшнику, яку можна виростити за тиждень, — дуже смачна і найдоступніша вітамінна добавка в холодну пору року! Зелень купувати на ринку не потрібно, адже з насіння соняшнику можна самостійно виростити корисну мікрозелень, інформує Ukr.Media.

На 1 лоток потрібно взяти 35 г насіння (не смаженого, несолоного — сирого). Промити водою і замочити в 1 літрі води і 20-30 мл 3% аптечного перекису водню. Залиште на ніч. На наступний день промийте і розсортуйте сміття.

Помістіть в лотки мінеральну вату, або звичайний ґрунт, або тирсу і інші аналоги. Налийте по 0,2 склянки води, куди також розводять 20-30 мл 3% перекису водню на 1 л води. Зверху розкладіть набрякле насіння, розгладьте поверхню.

 

Помістіть один лоток на інший (можна розмістити максимум 5 штук). Помістіть зверху будь-який вантаж. Заховати в темному прохолодному місці на 3 дні. Кожен день виймайте лотки, обприскуйте їх водою з перекисом водню тієї ж концентрації з пульверизатора і ставте назад.

Ставити лотки необхідно один на один, щоб мікрозелень росла рівною і красивою «зеленою шапочкою», до того ж займала менше місця на кухні. Якщо для вас цей момент не важливий, то можна просто поставити лотки в темне прохолодне місце на 3 дні.

Після цього лотки потрібно поставити на сонячне місце ще на 3-4 дні. Щодня обприскувати водою з перекисом водню (в концентрації 1 л води 20 мл перекису). Ви можете допомогти зелені позбутися від лушпиння насіння. Вже в такому вигляді зелень можна і потрібно вживати! На смак ніжна, з легким молочним відтінком, соковита. Через пару днів вона вже набуває більш терпкий смак, добре поєднується з салатами, заправляє їх і насичує вітамінами.

, , переглядів: 962

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *