Як вранці прокинутися, щоб день вдався на всі 100%

23.11.2021

Ранок для багатьох асоціюється із якимось кошмаром. Знову дзвонить крізь сон чортів будильник і твій ще млявий мозок розуміє, що настав уже ранок. Ти валяєшся в ліжку, розуміючи, що потрібно вставати, але не можеш себе змусити навіть трохи поворухнутися. Якось відірвавши голову з подушки, ти як зомбі йдеш вмиватися і готувати собі сніданок. Через якийсь час ти розумієш, що вже спізнюєшся і починаєш гасає по всій квартирі, як мітла. Тяжкі думки про те, що знову йти працювати на дядька, тебе просто пригнічують і навіть сонце, що яскраво світить, тобі не в радість…

 Як розпочати ранок, щоб день пройшов бадьоро та продуктивно?

Існує цілий комплекс дій, як правильно розпочати ранок. Можна вибрати ті, що підійдуть, можна комбінувати, можна робити щось одне, якщо це спрацює. Перераховуватимемо поступово: від моменту, коли Ви тільки розплющили очі, до повного пробудження.

Наприклад:

  1. Вимкніть будильник, якщо він продовжує дзвонити – свою основну функцію він уже виконав.
  2. Увімкніть лампу біля узголів’я – яскраве світло спрацює на поступове пробудження організму.
  3. Потягніться або позіхніть, якщо є така потреба. Насправді ми позіхаємо, коли хочемо підбадьоритися, а не навпаки. Тому позіхати вранці — дуже корисна справа.
  4. Усміхніться і постарайтеся настроїти себе на позитивний лад. Наступний день тільки починається, і в ньому буде багато хорошого, тільки якщо Ви самі поставите настрій.
  5. Склянка води. Дуже важлива та корисна дія. Для того щоб швидше прокинутися та нормалізувати рівень рідини після сну, організму потрібна як мінімум одна склянка води з ранку.
  6. Зробіть зарядку. Не потрібно винаходити складні вправи або ставити вдома штангу та набір гирь. Досить просто розім’яти м’язи і зробити невелику розтяжку – так організм швидше прокинеться і прийде в тонус.
  7. Вмийтеся холодною водою або прийміть контрастний душ – це ще один хороший засіб, щоб підбадьоритися, до того ж після зарядки буде дуже доречним.
  8. Правильне початок ранку – гарний сніданок. Він дасть вам енергію на весь день. Це найважливіший з усіх прийомів їжі. Вівсяна каша з фруктами, йогурт, яйця та курка – ідеальні продукти для сніданку. Виберіть та складіть свій раціон. Краще зробити це одразу на тиждень наперед. Виключіть у першій половині дня прийом жирної та гострої їжі, не додавайте сиропи та пам’ятайте, що насичення приходить після 10-ти хвилин з початку трапези – зачекайте, поки з’їдене засвоюється.
  9. На будь-якому з описаних вище етапів Вам допоможе музика для пробудження – енергійна та улюблена композиція або одразу плейлист.
  10. Перевагою стане можливість гуляти вранці. Прогулянки після сну зміцнять усі вжиті раніше заходи, і Ви повністю прокинетеся.

Заздалегідь підготуйте себе до ранкового пробудження:

За дві години до сну необхідно виключити будь-які прийоми їжі. Тим більше це стосується жирних та гострих страв, алкоголю та кави — якщо не хочете повертатися півночі і знову не виспатися, забудьте про них після шостої вечора.

Спробуйте порепетирувати ранкове пробудження. Звучить смішно, але працює. Заведіть будильник на кілька хвилин. Лягайте на ліжко і уявіть, що спите. Коли будильник задзвенить, відразу ж вимкніть його і встаньте. Зробіть так кілька разів – організм виробить звичку і з часом стане прокидатися легше і швидше.

Гра з будильником – поставте механізм подалі від себе, наприклад, у дальній кут кімнати, – на стіл. Таким чином, щоб вимкнути його, Вам доведеться встати з ліжка.

Попросіть друга або родича зателефонувати вранці та розбудити.

На ніч поставте склянку з водою біля узголів’я, щоб після пробудження не довелося йти на кухню.

Складіть список справ на день. Буде відчуття майбутньої роботи і Ви не зможете довго спати.

Придумайте собі нагороду за раннє піднесення: купіть одяг для зарядки або халат, заздалегідь приготуйте смачний сніданок і залиште його на ніч, догляньте відкладену серію улюбленого серіалу або прочитайте розділ хорошої книги.

Не лягайте спати зі сплутаними думками, сумнівами, образою чи злістю. Організм не зможе заснути через стрес та тривожний стан. Постарайтеся залагодити усі хвилюючі питання за вечір.

Хоча б за годину до сну відкладіть убік гаджети, закрийте соцмережі та вимкніть телевізор. Краще почитайте щось нейтральне чи легке, щоб налаштуватися емоційно на добрі сни.

Помедитуйте або виконайте вправи вечірньої йоги. Ваші м’язи розслабляться і легше заснути.

Також добре на стан організму подіє прохолодний душ. Саме прохолодний, оскільки після нього Ви загорнетеся в теплу ковдру і заснете.

Чи не любите холод? Гаряча ванна з ефірними оліями розслабить Вас і зробить сон безтурботним та легким.

Не перевантажуйте себе – правильний відпочинок відновить сили та працездатність. Найшвидше потрапити в царство Морфея допоможе легкий масаж.

У разі безсоння виконайте спеціальні масажні вправи — їх легко можна знайти в інтернеті.

, , переглядів: 1 062

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *