Як видалити жуйку з волосся просто і безболісно

19.06.2022

Якщо жуйка мертвою хваткою застрягла в локонах, не поспішайте хапатися за ножиці – ще можна врятувати зачіску.

Ні доросла людина, ні дитина не застраховані від такої кумедної і водночас слізної ситуації, як прилипша до волосся жуйка. Боляче, безнадійно, зіпсована зачіска та настрій – хоч бери і стрижися налисо!

Існує не одна, а навіть кілька хитрощів, які допоможуть безболісно і без втрат прибрати жуйку з локонів.

Як витягти жуйку з волосся: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Олія

Один із найпростіших і безболісних способів прибрати жуйку з волосся рясно змочити її олією. Підійде будь-яка олія: соняшникова, оливкова, кукурудзяна, лляна, рапсова тощо. Намочіть жуйку, увітріть у неї олію, поки вона не стане твердою і не почне відставати від пасма. Допоможіть їй пальцями, акуратно відокремлюючи волоски, і жуйка зісковзне сама, не травмуючи і не видираючи волосся. Після цього помийте голову, як завжди.

  • Лайфхак 2. Крем

Якщо олії не виявилося, для видалення жувальної гумки підійде практично все, у чому є хоч трохи жиру: дитяча олія, майонез, крем для рук, вазелін, гігієнічна помада. Можете робити це за допомогою мочалки, протираючи нею пасма, де застрягла жуйка.

  • Лайфхак 3. Мус для волосся

Ще один спосіб видалення жуйки – мус для волосся. Нанесіть його на проблемне місце, залиште на 2-3 хвилини, а потім гребінцем вичешіть жуйку із волосся.

  • Лайфхак 4. Кока-кола

Змочіть ватний спонж Кока-колою і обробіть жуйку або налийте напій ув миску і опустіть в неї забруднене пасмо, якщо дозволяє довжина волосся. Під дію кока-коли жуйка за кілька хвилин легко відчепиться від волосся і зніметься.

  • Лайфхак 5. Мороз

На жуйку можна впливати холодом. На морозі вона застигає і просто кришиться. Не лякайтеся – гуляти у лютий мороз без шапки або засовувати голову в холодильник не потрібно. Візьміть кілька кубиків льоду, обкладіть ним пасмо волосся, куди потрапила жуйка, і потримайте, поки вона не затвердіє. В результаті проведених маніпуляцій вона має просто обсипатися з волосся.

Джерело: https://lifehack.segodnya.ua/

 

 

 

 

переглядів: 625

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *