Як використовувати упаковки від яєць

13.03.2023

Звичайна упаковка з яєць, яку більшість просто викидає на смітник, насправді може використовуватися не тільки для свого безпосереднього призначення. Багато хто навіть не знає, що можна зробити з упаковки з-під яєць, хоча варіантів дійсно багато.

У цій статті ви дізнаєтеся, як можна використовувати лотки від яєць і які бувають незвичайні лайфхаки з яєчних лотків.

упаковка від яєць

Як використовувати осередки з-під яєць в городі і на дачі

Яєчні лотки роблять з картону, тому вони не забруднюють навколишнє середовище і відносно швидко розкладаються. Багато хто думає, що таку упаковку можна здавати на переробку. Однак ставлячи питання, чи можна здавати упаковку від яєць в макулатуру, потрібно знати, що лотки виробляють з уже переробленого паперу, а тому їх не можна переробити повторно.

Картонні лотки утримують вологу і можуть поліпшити структуру ґрунту. Використання яєчних лотків не вимагає додаткових витрат, адже вам не потрібно їх купувати окремо, вони йдуть “в комплекті” з яйцями.

Якщо ви не знаєте, що зробити з яєчних осередків і як їх застосовувати, спробуйте почати з компосту. Наріжте картонні лотки і змішайте їх із залишками овочів, фруктів, трави, яєчної шкаралупи та інших компостних відходів. Таке добриво допоможе поліпшити якість ґрунту, земля стане більш пухкої і родючої.

Крім того, що ви можете покласти упаковку від яєць в компост, лотки можна використовувати для вирощування розсади. Картон буде тримати вологу, а при висаджуванні рослин на грядки вам не доведеться діставати розсаду з лотка. Просто відріжте горщик і помістіть його в землю, він стане додатковим добривом. Також лотки можна використовувати для розмітки – притисніть ними підготовлену землю і ви отримаєте поглиблення на однаковій відстані, в них можна класти насіння.

Також ви можете зробити доріжки з яєчних лотків, але для цього буде потрібно багато картонних упаковок. Просто викладіть лотки між грядками, так вам буде зручніше ходити по городу і не збирати на взуття бруд.

Що можна зробити з паперових лотків для яєць в квартирі

Якщо у вас немає дачі та городу, не варто засмучуватися. Існує чимало лайфхаків для використання лотків в квартирі. Ви можете зробити просту годівницю для птахів і вивісити її на балконі. Для цього просто протягніть мотузку по краях картонного лотка, а в поглиблення насипте насіння або крупу для птахів. Їм точно сподобається таке частування.

Крім цього, лотки можна використовувати для рукоділля. У таких ємностях зручно зберігати бісер, ґудзики та інші дрібниці.

Джерело: https://www.unian.ua/

, переглядів: 576

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *