Як заготовити лечо на зиму з перцем і помідорами

Збір коштів на потреби армії України
15.08.2022

Як заготовити лечо на зиму з перцем і помідорами

Щоб лечо вийшло смачним, вибирайте тільки стиглі овочі

Лечо по-домашньому – апетитна та ароматна заготовка на зиму, яка під силу навіть початківцю-кулінарові. Цей рецепт лечо з червоних перців і томатного соку займе гідне місце у вашій кулінарній книзі.

Лечо на зиму – прекрасне доповнення до будь-якої страви. Його можна їсти разом зі свіжим хлібом, подавати з рисом, м’ясом або рибою.

Лечо на зиму з перцем і помідорами

Лечо на зиму з перцем і помідорами

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 50 ккал на 100 г

Складові:

  • 5 кг перцю болгарського
  • 4 кг помідорів
  • 2 шт. перцю гіркого
  • 2 головки часнику
  • 1 стакан цукру (200 г)
  • 2 ст. л. солі з невеликою гіркою
  • 1 стакан рослинної олії (210 мл)
  • 1 ст. л. 70% оцтової кислоти

Спосіб приготування:

  1. Щоб лечо вийшло густим, необхідно правильно підготувати томатний сік. Помийте помідори і пропустіть їх через м’ясорубку. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть 2 хвилини, потім вимкніть і остудіть до теплого стану.
  2. Перетріть через велике сито, щоб відокремити томатний сік від шкірки і насіння. Для приготування лечо нам буде потрібно 3 л томатного соку.
  3. Тепер займемося перцем. Перець для лечо потрібно вибирати м’ясистий. Колір повинен бути насичено червоним. Помийте його і видаліть плодоніжки і насіння. Поріжте перець на шматочки.
  4. Підготовлений перець перекладіть у великій таз і залийте томатним соком. У ньому ми варитимемо лечо. Всипте до перцю цукор, влийте олію і додайте сіль.
  5. У гіркого перцю видаліть плодоніжки, а насіння залиште. Подрібніть в блендері разом з очищеними шматочками часнику.
  6. Додайте суміш перцю і часнику до решти інгредієнтів. Поставте таз на вогонь, доведіть до кипіння і з цього моменту засічіть час. Час варіння – 45 хвилин. Наприкінці варіння додайте оцтову есенцію. Перемішайте.
  7. Розлийте гаряче лечо по стерилізованих банках і закрийте металевими кришками, які необхідно обдати окропом. Укутайте банки в теплому місці на 12 годин, перевернувши їх на кришку.

Як зберігати лечо

Зберігайте банки з лечо в прохолодному місці. З цієї норми продуктів виходить 8 банок х 0,7 л.

Джерело: https://lifestyle.segodnya.ua/

 

переглядів: 989

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *