Як заготовити вишню на зиму: три простих способи

Збір коштів на потреби армії України
15.07.2022

Як заготовити вишню на зиму: три простих способи

Вишню можна заморожувати, в’ялити і варити з неї варення. Вишня – це джерело вітамінів і мінералів, кажуть експерти. Вона багата на вітамін С, який корисний для судин. А це сприяє нормальній роботі нервової і серцево-судинної системи.

“Вживання вишень знижує тиск у людей, які страждають від артеріальної гіпертензії”, – говорить гастроентеролог-дієтолог Галина Незговорова.

Також в вишні дуже багато заліза, її рекомендують тим, хто має сечокам’яну хворобу.

“Жменя ягід в день буде тільки на користь. Якщо їсти більше, можуть з’явитися неприємні відчуття”, – підкреслює Галина Незговорова.

Але ні в варенні, ні в компотах вітаміни не зберігаються. При цьому мінеральні речовини залишаються. А ось в замороженій вишні все є. Щоб вона не перетворилася на кашу в морозильній камері, вишню потрібно правильно заготовити.

Як заморозити вишню на зиму

Складові:

  • Вишня

Спосіб приготування:

  1. Для початку переберіть ягоди, викинувши все м’яті, зіпсовані і гнилі. Помийте і обсушіть.
  2. Потім викладіть вишню в один шар на деко або тацю. Поставте в морозильну камеру на кілька годин.
  3. Коли ягоди замерзнуть, перекладіть їх в щільний пакет із застібкою або пластиковий контейнер, підпишіть і поверніть в морозилку. Там вишня може зберігатися 12-18 місяців.

Рецепт варення з вишні з кавуном

Складові:

  • 500 г кавунових кірок
  • 500 г вишні
  • 1 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Кавунові кірки очистіть від зеленої частини. Наріжте невеликими шматочками і пересипте цукром 1:1.
  2. Відваріть, дайте настоятися 8 годин, а потім знову поставте на вогонь, як і вишні.
  3. В кінці два варення перемішайте і закрийте в стерилізовані банки.

Як зробити в’ялену вишню

Складові:

  • 500 г вишні
  • 300 г цукру
  • 50 г води

Спосіб приготування:

  1. Змішайте воду і цукор в каструлі. На середньому вогні зваріть густий сироп.
  2. Коли цукор розчиниться, додайте вишні. Тримайте до появи білої піни.
  3. Залиште на дві години, щоб сироп охолов.
  4. Потім ягоди по одній викладіть на решітку і поставте в сушарку.

Якщо сушарки немає, викладіть ягоди на решітку або на тацю з дірочками. Зав’яжіть в марлю і підвісьте на сонці, щоб ягоди продувалися. Після трьох днів такої сушки ви отримаєте в’ялену вишню, яка добре доповнить і запечене м’ясо, і десерти.

Джерело: https://lifestyle.segodnya.ua/

 

переглядів: 1 106

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *