Як захиститись від токсичних продуктів горіння [Поради]

04.09.2015

Як захиститись від токсичних продуктів горіння [Поради]


Більшість продуктів горіння (сірчаний ангідрид, діоксид вуглецю та інші) потрапляють в повітря у вигляді пари або аерозолю. Тому важливо захищати органи дихання та вживати продукти, що сприяють виведенню токсичних речовин з організму, пише УП Життя.

Правила поведінки: вологе прибирання, душ: вранці — контрастний, ввечері – теплий, із подальшим розтиранням шкіри рушником (допомагає видовити токсини). При знаходженні у запиленому місці користуватись маскою або респіратором.

Питний режим: очищена, фільтрована вода (не менше 6 склянок в день), зелений чай, настої шипшини та чорноплідної горобини, розведені водою свіжі фруктові, овочеві соки та ягідні соки з м`якоттю (до 2—3-х склянок в день).

Механічна обробка продуктів: миття та чищення, використання води з додаванням питної соди.

 


Спеціальні продукти для виведення токсичних речовин:

Кисломолочні продукти (містять кальцій, що зв’язує токсини): кефір, ацидофілін, кисломолочний сир. Містять кальцій також насіння сезаму, капуста білокачанна та морська, зелені листові овочі (салат, шпинат).

Овочі (багаті калієм, який сприяє виведенню токсичних речовин через нирки): розмочена кураги, варена у “мундирі” або печена картопля, арахіс мигдаль, кавун, диня, огірки, кабачки, більшість свіжих овочів та фруктів. Багато калію також у какао з молоком.

Антиоксиданти (вітаміни С, Е, бета-каротин, селен): настій шипшини, обліпихи, журавлини, смородини, терта морква із оливкової олією, печений гарбуз, часник, пивні дріжджі, помідори, редька (дайкон), страви з печінки.

Білок (необхідний для утворення імунних клітин): варені риба та м`ясо, яйця, зварені нам’яко, кисломолочний сир, бобові, горіхи.

Корисні жири (потрібні для нормальної роботи клітин): оливкова нерафінована та лляна олії в готові страви, волоські горіхи, авокадо.

Продукти, багаті пектинами та клітковиною (зв’язують та виводять токсичні речовини): яблука у свіжому та запеченому вигляді, терта морква та варений буряк, банани, сливи (або чорнослив), бобові, настій насіння льону, вівсяна крупа, горіхи, фініки та ягоди, зокрема, чорноплідна горобина та смородина (морожені та сушені), висівки вівсяні, рисові та пшеничні, хліб з висівками або зерновий.

 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Ще більше корисного

Що потрібно взяти на риболовлю?

Як правильно зберігати продукти в холодильнику [Інфографіка]

Як розпізнати фальшиву гривню [Інфографіка]

Як вибрати правильний рюкзак для школяра [Поради]

Як пережити похід до стоматолога [Поради]

, , , , переглядів: 406

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *