Існує безліч способів заготувати огірки на зиму. Розповідаємо про один з найбільш перевірених і улюблених способів засолювання огірків – у маринаді з кропу, хрону та часнику.
Інгредієнти на банку 1 л: 500 г молодих та міцних огірків, пучок кропу та петрушки, 2 гілочки селери, лист хрону, 3 часточки часнику, 1 лавровий лист, 2 ст. л. солі, трохи гіркого стручкового перцю (за смаком), оцет.
Приготування:
Кріп, петрушку, селеру, листя хрону промити в проточній воді, відкинути на друшляк, дати стекти воді і нарізати на шматочки довжиною 3 см. Часник і гіркий стручковий перець дрібно порубати.
У банки покласти зелень, часник, перець, поверх – підготовлені (промиті та вимочені 4-5 годин у холодній воді) огірки.
Для маринаду закип’ятити 1 літр води з 2 столовими ложками солі, лавровим листом. Процідити, додати 1 столову ложку оцту і залити гарячим у банки.
Банки накрити кришками та простерилізувати. 0,5 банки – 10 хвилин, 1-літрові – 15 хвилин, 2-літрові – 20 хвилин, 3-літрові – 25-30 хвилин. Вода в каструлі при цьому не повинна кипіти надто сильно.
Після стерилізації банки закатати, перевернути шийкою вниз і охолодити.
Джерело: https://apostrophe.ua/