Як заточити тертку і ніж м’ясорубки

03.10.2022

Ніщо не вічне – в тому числі й кухонне приладдя. Терка і м’ясорубка – незамінні помічники будь-якої господині, які завжди повинні бути гострими. Для тих, у кого немає можливості віддати їх фахівцям на оновлення. Розповідаємо, як заточити тертку або як заточити ніж м’ясорубки вручну.

Як заточити тертку і ніж м'ясорубки

Як заточити ніж м’ясорубки наждачкою

Перший варіант – взяти кілька аркушів наждачного паперу з різною зернистістю. Діапазон повинен бути від 600 до 1200, тому що вам необхідний перехід від менш до більш густого зерна. В цьому і криється секрет гострих ножів м’ясорубки – якщо точити їх наждачкою однієї зернистості, результат буде набагато гірше.

Для того, щоб зрозуміти, як заточити ніж на радянську м’ясорубку правильно, просто виконуйте інструкцію – робіть кругові рухи наждачкою по поверхні кілька хвилин. Потім беріть наступний лист з більшою зернистістю і повторюйте процедуру. Терти потрібно тільки з одного боку – тильна частина ножа заточування не потребує. Таким же чином, за допомогою наждачного паперу, можна заточити й тертку.

Як заточити ніж м’ясорубки каменем

Точильний камінь – зручне пристосування, яке можна купити в будь-якому господарському магазині. За допомогою його вийде повернути гостроту не тільки частинам м’ясорубки, але і ножам, ножицям і навіть пилам.

Для того, щоб скористатися каменем правильно, вам потрібно притиснути лезо до нього і швидко обертати по колу, щоб заточити лезо рівномірно. Так робити 3-5 хвилин до отримання потрібного результату.

Враховуйте, що ніж м’ясорубки завжди працює в парі з сіткою, тому точити їх потрібно разом. Якщо якийсь один механізм буде тупим, то вся ваша праця піде нанівець.

Як заточити тертку кухлем

Деякі господині використовують одне кухонне приладдя, щоб “оживити” інше – так це працює і в цьому випадку. Візьміть чашку, переверніть, і абразивної частиною на дні кухоля натріть леза терки. Робити це потрібно протягом 5 хвилин, потім помити тертку і перевірити – якщо наточили недостатньо, то продовжити процес.

Як заточити тертку фольгою

Ще один варіант – використовувати фольгу для заточування терки. Вам потрібно скрутити з фольги кілька кульок і натерти їх на тертці. Суть даного методу в тому, що метал треться об метал, тільки один кришиться, а другий заточується.

Напилок і ніж – використовуємо, якщо затупилася терка

Цей метод вважається одним з найефективніших, але вам доведеться знатно попрацювати. Знайдіть круглий напилок, кінець якого буде за розміром збігатися з лезами терки. Потім наточити напилком кожен отвір терки, а в кінці ножем прокрутити всередині них. Так у вас вийде зняти залишки бруду з лез і швидко заточити їх.

Джерело: https://www.unian.ua/

, , переглядів: 1 408

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *