Як зберігати хліб так, щоб він залишався свіжим

Збір коштів на потреби армії України
17.03.2023

Як зберігати хліб так, щоб він залишався свіжим

Викидати зіпсований або черствий хліб завжди шкода. І кожен раз ми обіцяємо собі, що не будемо купувати його про запас.

зберігання хлібу

Питання про те, як зберегти хліб свіжим і хрустким, хвилює багатьох господинь. Це особливо актуально, якщо домочадці неактивно їдять його, а витрачатися постійно на свіжий не хочеться. Зібрали деякі лайфхаки, як зберігати хліб у свіжому вигляді.

Перш за все потрібно врахувати, що правильно зберігати хліб так, щоб він мав доступ до повітря. Тобто класти його в пакет та ще й зав’язувати не варто. В іншому випадку хліб запліснявіє від вологи, що залишилася в пакеті, досить швидко.

Як довше зберігати хліб

Щоб хліб довше залишався свіжим і ароматним, покладіть в хлібницю шматок яблука, картоплини або чайну ложку солі.

Річ у тім, що шматок яблука або картоплини, втрачаючи вологу в хлібниці, насичують нею хліб, таким чином він залишається м’яким.

А сіллю, яка є абсорбентом, краще посипати саму хлібницю. Це допоможе прибрати зайву вологу, яка виділяється в процесі приготування їжі, і посприяє тому, що хліб не покриється цвіллю.

У чому зберігати свіжоспечений хліб

Свіжоспечений хліб – домашній або магазинний – краще зберігати в тканинному або полотняному мішечку з перфорацією, щоб він дихав. Так випічка збереже свіжість і смак до трьох днів. Також можна загорнути свіжий хліб у харчовий папір. У такому вигляді допустимо зберігати його в хлібниці.

Як зберегти хліб на тиждень

Цей спосіб підійде, якщо ви, наприклад, їдете на кілька днів, а вдома залишається багато хліба. Завдяки цим діям буханки точно не покриються цвіллю і доживуть до вашого повернення:

  • загорнути хліб у кілька шарів харчового паперу або пергаменту;
  • покласти хліб в герметичний поліетиленовий пакет і добре зав’язати;
  • прибрати хліб в холодильник.

Цей спосіб збільшить їстівність хліба на тиждень або два. А щоб повернути йому м’якість, просто розігрійте в мікрохвильовці, духовці або потримайте трохи над парою.

Джерело: https://www.unian.ua/

, , , переглядів: 171

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *