Як зберігати кавові зерна, щоб вони не розгубили аромат та смак

26.04.2022
Сонячне світло, волога та повітря – це головні вороги зерен. Не зберігайте їх у прозорій тарі та поруч зі спеціями.

Будь-який продукт обов’язково зберігатиме свою якість, якщо йому надати потрібні для цього умови. Про те, як продовжити термін придатності борошна, ми писали, тепер кава у зернах.

Для початку експерти не радять купувати величезні упаковки, краще нехай вони будуть менших об’ємів.

Як треба зберігати кавові зерна

Часто буває так, що ми розкриваємо пачку із зернами та починаємо молоти на кілька днів, а то й тижнів. Це не правильно.

Нехай кава буде в зернах, а перемелювати її потрібно рівно стільки, скільки потрібно прямо зараз.

Молота кава швидко втрачає свій аромат та смак.

У домашніх умовах каву в зернах можна зберігати у вакуумній упаковці до двох місяців. Тримайте каву в сухому темному місці. Поруч не має стояти спецій.

Не пересипайте каву в прозору банку. Ємність має бути непрозорою, не пропускати світло і щільно закриватися.

Ідеально, якщо ви купили упаковку із зипом. У ній її можна зберігати.

І найкраще місце для кави у зернах на думку експертів – морозилка. Терміни коливаються від трьох до п’яти місяців.

Перш ніж помістити її туди, щільно закрийте упаковку.

Джерело: https://food.segodnya.ua/

переглядів: 1 147

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *