Як зберігати продукти без холодильника

Збір коштів на потреби армії України
05.12.2022

Як зберігати продукти без холодильника

Під час віялових відключень світла харчові продукти в холодильнику можуть швидко псуватися і ставати небезпечними для здоров’я. Тож деякі з них краще викинути, щоб не витрачатися потім на ліки.

Про це розповіла в Instagram Ірина Платонова.

Холодильник

Після відключення електроенергії холодильник триматиме холод упродовж чотирьох годин. Щоб не скоротити цей час, двері холодильника мають бути щільно зачиненими. Тож не варто зайвий раз заглядати до нього.

Після чотирьох годин без світла утилізуйте продукти тваринного походження: яйця, м’ясо, молочні продукти, рибу і морепродукти.

Ніколи не пробуйте на смак, чи зіпсувалися продукти. Якщо сумніваєтеся, чи зіпсувався продукт, викиньте його.

Готові продукти після приготування можна зберігати без холодильника не більше двох годин.

Скільки часу безпечно зберігати продукти у холодильнику при температурі менше 5 градусів:

  • Салат (з курки, яєць, тунця) – 3-4 дні
  • Хот-доги – 1 тиждень
  • Обід м’ясний – 3-5 днів, в закритому пакеті – 1 тиждень
  • Ковбаса варена – 1 тиждень
  • Бекон – 1 тиждень
  • Ковбаса сира – 1-2 дні
  • Фарш – 1-2 дні
  • М’ясо (стейки, відбивні) – 3-5 днів
  • Супи і рагу – 3-4 дні
  • Піца – 3-4 дні
  • Яйця варені вкруту – 1 тиждень.
  • Сирі яйця в шкаралупі – 3-5 тижнів.
  • Запіканки з яйцями – 3-4 дні

Джерело: https://www.rbc.ua/

, , , переглядів: 279

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *