Як зміниться ринок нерухомості після війни

18.04.2022

На ринку нерухомості у великих містах починаються зміни через війну з рф.

Україна поки що не перемогла у війні, розв’язаній проти неї рф, але життя в деяких регіонах нашої країни потихеньку налагоджується. Українці починають повертатися додому, навіть попри те, що багато міст виявилися зруйнованими окупантами, і шукають собі нове житло. Тим часом ціни на квартири в Києві та інших великих містах нашої країни будуть знижуватися.

Про це журналісту “Сьогодні” розповів президент Асоціації спеціалістів з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта.

“Ціни на нерухомість зараз знизяться і багато не захочуть продавати житло за такими цінами, а волітимуть почекати зростання, – каже він.

Це може збільшити пропозицію орендованого житла та знизити вартість оренди у великих містах. Очікується, що найближчим часом може знизитися популярність квартир у передмісті Києва. Також при виборі майбутньої квартири багато хто звертатиме увагу на наявність поруч військової інфраструктури або аеродромів. Адже, як показала практика, ворог насамперед веде бойові дії чи обстрілює саме такі об’єкти.

Може знизитися популярність і так званих видових квартир, вікна яких виходять на відкритий простір – ймовірність прильоту ракети в цьому випадку збільшується. Найімовірніше, при виборі квартир українці вибиратимуть нижні поверхи – у цьому випадку при оголошенні повітряної тривоги можна швидше добігти до укриття.

Компенсація за зруйноване житло

Українці, які втратили свою домівку через війну з РФ, отримають компенсацію у вигляді квартир, які держава планує будувати та роздавати таким громадянам.

При цьому у людей буде можливість не брати житло, яке пропонує держава, а вкласти виділені гроші в будь-яке інше приватне будівництво,

Такий законопроєкт ще мають узгодити народні депутати, але вже схвалений у першому читанні.

переглядів: 1 250

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *