Як зробити ароматне виноградне варення

Збір коштів на потреби армії України
26.09.2022

Як зробити ароматне виноградне варення

Смачне та ароматне виноградне варення приготувати найпростіше, варення виходить прозоре з цілими ягодами.

виноградне варення на зиму

Інгредієнти:

  • Винограду (кишмиш) 2 кг
  • Цукор 1 кг
  • Вода 200 мл
  • Ванільний цукор 10 грам
  • Лимон 1 шт

Виходить 4 банки по 500 мл

Приготування:

  1. Беремо 2 кг винограду, наприклад  кишмиш, виноград без кісточок. Миємо його добре і відокремлюємо ягоди від кисті.
  2. У широку каструлю на плиті виливаємо 200 мл води та висипаємо цукор 1 кг. Перемішуємо, щоб цукор швидше розчинився та варимо сироп.
  3. Доводимо до кипіння і кип’ятимо 2 хвилини.
  4. Далі знімаємо каструлю з плити та всипаємо виноград у сироп. Залишаємо на 30 хвилин для просочення, щоб ягоди при варінні не полопалися.
  5. Ставимо каструлю на плиту і доводимо ягоди до кипіння. Знімаємо каструлю з плити та даємо охолонути протягом 6-8 годин.
  6. Вдруге ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння. Залишаємо остигати на 6-8 годин.
  7. Третій раз ставимо каструлю на плиту і нагріваємо. Нарізаємо лимон разом із шкіркою якомога дрібніше (без кісточок). Попередньо лимон кладемо в окріп на кілька секунд.
  8. Всипаємо у варення 1 пакетик ванільного цукру та нарізаний лимон. Акуратно перемішуємо. Варимо варення після закипання 10 хвилин на середній потужності, воно не повинно сильно кипіти. Ягоди переміщаємо від бортів каструлі до центру рівномірного прогріву.
  9. Розливаємо варення по стерилізованих банках, накриваємо прокип’яченими кришками та закручуємо.
  10. При остиганні виноград рівномірно розподіляється в сиропі. Накриваємо банки теплим пледом і залишаємо до повного остигання.
  11. Зберігаємо варення за кімнатної температури.

Смачного!

Джерело: https://plyashka.com/

переглядів: 1 909

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *