Як зробити деруни золотистими

02.05.2023

Деруни – одна з найвідоміших страв нашої кухні. Однак вони мають величезну популярність і в багатьох інших країнах.

Вони відрізняються приємним смаком, який стає ще яскравішим у поєднанні зі сметаною або соусами.

деруни

Подробиці

Однак часом страва не набуває апетитного зовнішнього вигляду.

Пов’язано це з тим, що навіть нещодавно натерта картопля може стати сірого кольору. Іноді неприємний відтінок зберігається навіть після смаження.

Втім, вирішити проблему дуже легко. Деруни будуть «золотисті», якщо додати в них секретний інгредієнт.

Що потрібно додати в терту картоплю

Терта картопля швидко стає золотистою на сковорідці, якщо поєднується з додатковим компонентом.

Йдеться про цибулю, яку слід попередньо подрібнити.

Саме цей овоч зупиняє процес зміни кольору тертої картоплі. У результаті смажені деруни набувають апетитної скоринки «правильного» відтінку.

Проте не всім людям подобається цибульний присмак у дерунах. В цьому випадку на допомогу прийде сметана.

На дві картоплини додайте кілька ложок цього кисломолочного продукту. За рахунок цього інгредієнта страва набуде не лише «золотистості», а й ніжності.

Джерело: https://prostoway.com/

, , переглядів: 1 238

Кількість коментарів: 2
  1. Найкраще “золотить” деруни і додає їм користі – морква. Вона не змінює смак дерунів, а робить їх золотистими, схожими на сонечко. Достатньо 1 морквину на 2-3 картоплини подрібнити разом і запашні та жовтенькі деруни смакуватимуть всі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *