Як зробити еластичне тісто для вареників і пельменів

19.09.2022

Для того, щоб приготувати ідеальне тісто на пельмені та вареники не обов’язково знати неймовірні секрети для його виготовлення. Існують певні нюанси, які значно полегшать ваше життя, а ваша страва не розвалиться і не порветься.

Що такого необхідно зробити з тістом, щоб воно залишалося еластичним і в той самий час дуже смачним? Ми поділимося у нашому рецепті!

тісто для вареників і пельменів

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне — 500 грамів
  • Крохмаль — 50 грамів
  • Вода — 200 мілілітрів
  • Сіль кухонна — за смаком
  • Цукор — пів чайної ложки
  • Олія соняшникова — 3 столових ложки

Секрет приготування еластичного тіста на пельмені та вареники

Для того, щоб приготувати правильне тісто на вареники та пельмені, необхідно щоб ваша вода була дуже холодною. У просіяне борошно вливаємо воду, додаємо крохмаль, вносимо сіль, цукор, і столову ложку соняшникової олії, для того, щоб тісто легше піддавалося усім маніпуляціям.

Перед тим, як замішувати тісто руками, також необхідно змастити руки соняшниковою олією. Це варто зробити для комфортної роботи й для того, щоб тісто не прилипало до рук.

Розкатати тонке тісто, яке не порветься вам допоможе доданий крохмаль. Саме він буде давати екстремальну еластичність вашому тісту, яке не буде рватися майже за жодних умов.

Місити тісто потрібно не менше 10 хвилин, саме тоді воно проявить усі свої властивості. Перед тим, як формувати вареники чи пельмені, залиште його відпочити на 30 хвилин.

Після цього розкатайте тісто, виріжіть кружечки та формуйте ваші вироби. Пам’ятайте і про те, що води у каструлі, в якій ви будете варити вареники чи пельмені, має бути достатньо, інакше пельмені будуть битися та злипатися.

Джерело: https://sensatsiya.com/

 

, переглядів: 12 617

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *