Цукати з цитрусових – 2 простих рецепта
Як зробити цукати з мандаринів швидко
- Мандарини – 800 гр
- Цукор – 300 г
- Вода – 112 мл
Очистити мандарин, видалити білі прожилки. Замочити на 6 годин з дрібкою солі, двічі змінюючи воду. Потім кірки висушити і подивитися вагу. Цукру має бути стільки ж, скільки і мандаринових кірок, а кількість води розраховується за формулою: на 1 кг цукру – 375 мл води.
Після всіх вищевказаних приготувань помістити шкірки в каструлю, залити свіжою водою. Довести до кипіння і варити 5 хвилин. Після цього дістати шкірки, нарізати смужками. У каструлі з’єднати цукор і воду, довести до кипіння, опустити шкірку в киплячий сироп. Варити приблизно 1 годину, поки сироп повністю не википить. Готові мандаринові кірки розкласти на блюдо або деко і висушити до бажаного стану.
Цукати з апельсинових кірок
- Апельсин – 300 гр;
- Вода – 150 мл;
- Цукор – 180 гр;
- Сіль – 3 ч. л;
- Лимонний сік – 1 ст. л.
Апельсинові шкірки вимити, нарізати смужками, скласти в каструлю, залити водою і всипати 1 ч.л солі. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і варити 7-10 хвилин. Таку процедуру повторити ще 2 рази. Потім відкинути кірки на друшляк і залишити їх на півгодини.
Зварити сироп: з’єднати в ємності цукор і воду, довести до кипіння і проварити, поки цукор не розчиниться. Опустити в сироп апельсинові кірки, варити до випаровування рідини 20-30 хвилин, не накриваючи кришкою. В кінці додати лимонний сік і перемішати.
Деко застелити папером, викласти на неї кірки, сушити при кімнатній температурі добу або 3-4 години в духовці, розігрітій до 100°C. Готовий десерт не повинен прилипати до рук, але повинен добре згинатися.