Як зварити ідеальний бульйон

21.04.2023

Бульйон є основою більшості супів, і від його якості залежить смак та текстура готової страви. Однак часто можна зіткнутися з такою проблемою, як каламутний та жовтувато-брудний бульйон. Скористайтеся кількома порадами, як зварити суп, щоб бульйон завжди виходив апетитно привабливим.

бульйон

Свіжі продукти

Важливий чинник отримання прозорого бульйону – використання лише свіжих інгредієнтів. Старе м’ясо та шкірки від овочів можуть додати будь-якому бульйону неприємної каламутності.

Бурхливе кипіння

Під час готування уникайте надмірного кипіння бульйону. Це ще одна помилка, внаслідок якої бульйон завжди виходить каламутним.

Видалення пінки

Подбайте про своєчасне видалення жиру та каламуті під час готування, які позбавляють бульйон його неповторної прозорості.

Перемішування та фільтрація бульйону

Забудьте про перемішування бульйону, інакше каламутність буде з’являтися знову і знову, нехай він готується без перемішування.

Готовий бульйон процідіть через дрібне сито, щоб видалити всі залишки та частинки, що позбавляють бульйон кристальної чистоти.

Так, зварити прозорий бульйон, який стане ідеальною основою для будь-якого супу, нескладно, якщо дотримуватися корисних порад.

Джерело: https://pixelinform.com/

, , , , , переглядів: 587

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *