Які каші зовсім не корисні

26.04.2023

Каші – незамінна складова столового раціону та відмінне джерело так званих повільних вуглеводів. Однак серед них є ті, які краще обмежити в харчуванні або просто споживати рідше.

каша

Щодо найбільш шкідливої ​​каші — кукурудзяна каша вважається менш корисною серед інших, оскільки її глікемічний індекс (ГІ) становить 80%.

Висока концентрація глюкози в каші не тільки підвищує рівень цукру в крові, але й може спричинити раптове збільшення у вазі. Однак кукурудзяна каша має і позитивні сторони: вона зміцнює імунітет, насичує організм енергією та знижує рівень холестерину.

Манна каша визнана другою за шкідливістю. Вона містить у 3-4 рази менше вітамінів та мінералів, ніж інші каші, а також велика кількість крохмалю та білка.

Третя найменш корисна каша – рисова. Найбільш шкідливим видом рису є білий шліфований, оскільки при обробці з нього видаляються майже всі вітаміни. Тому лікарі радять вживати страви із нешліфованого коричневого рису. Однак рис має свої переваги – він безпечний для алергіків і не містить глютену.

Слід зазначити, що корисність каші залежить не тільки від сорту круп, а й від того, на якій основі ми варимо кашу – воду чи молоко.

Джерело: https://znaj.ua/

, , , , переглядів: 646

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *