Існує міф, що яйця з коричневою шкаралупою корисніше білих – правда це чи міф?
Користь і небезпека курячих яєць
Куряче яйце – корисний продукт для здоров`я людини. До складу яєць входять вітаміни групи В, А, Д, мінеральні речовини, жири, білки, вуглеводи, цинк.
Вживати яйця в сирому вигляді не рекомендується, так як можна підхопити таке захворювання як сальмонельоз. Також сирий білок погано перетравлюється організмом. Перед вживанням яєць, їх необхідно мити, так як на шкаралупі збираються і розвиваються дрібні мікроорганізми. Найкраще обдавати шкаралупу окропом.
Читайте також: Жіночі секрети, які найбільше приваблюють чоловіків
Які яйця корисніші: з білою чи коричневою шкаралупою?
Від кольору шкарлупи корисність яйця не залежить. Коричневі і білі яйця не відрізняються за якістю. Помаранчевий жовток не є ознакою того, що яйце домашнє. Колір жовтка залежить від того, чим годували курку. Якщо зерно з добавками з каротином, жовтки будуть яскраво-оранжевого кольору. А ось якщо яйце спочатку було з білою шкаралупою, а його колір жовтуватий або світло-сірий – яйце зіпсоване.
Читайте також: Практичні поради: як жити у шлюбі довго та щасливо
Як вибрати хороші яйця?
Якщо ви купуєте яйця в магазині, а не берете домашні, звертайте увагу на упаковку. На кожному яйці повинен стояти термін зберігання і категорія. Дієтичні позначаються літерою «Д», столові – «С». Термін придатності дієтичних яєць – 7 днів, столових – 25 днів. У зіпсованому яйці жовток буде стукатися об стінки шкаралупи. Якщо яйце покласти в підсолену воду, свіже піде на дно, не свіжіше буде плавати «попкою» вгору, зіпсоване спливе горизонтально.
Джерело – sunny7.ua.