Які яйця кращі: з коричневої чи з білою шкаралупою?

17.02.2017

Існує міф, що яйця з коричневою шкаралупою корисніше білих – правда це чи міф?

Користь і небезпека курячих яєць

Куряче яйце – корисний продукт для здоров`я людини. До складу яєць входять вітаміни групи В, А, Д, мінеральні речовини, жири, білки, вуглеводи, цинк.
Вживати яйця в сирому вигляді не рекомендується, так як можна підхопити таке захворювання як сальмонельоз. Також сирий білок погано перетравлюється організмом. Перед вживанням яєць, їх необхідно мити, так як на шкаралупі збираються і розвиваються дрібні мікроорганізми. Найкраще обдавати шкаралупу окропом.

Читайте також: Жіночі секрети, які найбільше приваблюють чоловіків

Які яйця корисніші: з білою чи коричневою шкаралупою?

Від кольору шкарлупи корисність яйця не залежить. Коричневі і білі яйця не відрізняються за якістю. Помаранчевий жовток не є ознакою того, що яйце домашнє. Колір жовтка залежить від того, чим годували курку. Якщо зерно з добавками з каротином, жовтки будуть яскраво-оранжевого кольору. А ось якщо яйце спочатку було з білою шкаралупою, а його колір жовтуватий або світло-сірий – яйце зіпсоване.

Читайте також: Практичні поради: як жити у шлюбі довго та щасливо

Як вибрати хороші яйця?

Якщо ви купуєте яйця в магазині, а не берете домашні, звертайте увагу на упаковку. На кожному яйці повинен стояти термін зберігання і категорія. Дієтичні позначаються літерою «Д», столові – «С». Термін придатності дієтичних яєць – 7 днів, столових – 25 днів. У зіпсованому яйці жовток буде стукатися об стінки шкаралупи. Якщо яйце покласти в підсолену воду, свіже піде на дно, не свіжіше буде плавати «попкою» вгору, зіпсоване спливе горизонтально.

Джерело – sunny7.ua.

 

, , , , переглядів: 1 295

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *