Який шоколад найшкідливіший

13.05.2023

Мало хто відмовиться від плитки шоколаду – десерт покращує настрій та самопочуття. Але не всі знаю, які ласощі будуть корисними, а від яких краще відмовитися. Названо найшкідливіший шоколад, який потрібно виключити із раціону, передають Патріоти України.

 найшкідливіший шоколад

Найкорисніший шоколад

Максимально корисним для здоров’я вважається темний шоколад – через високий відсоток вмісту какао. У ньому міститься теобромін — речовина, що має збуджуючу та психостимулюючу дію. Тому вже після кількох шматочків такого шоколаду людина відчуває приплив енергії та бадьорості.

На упаковках з плитками шоколаду вказано відсоток вмісту какао – чим він буде вищим, тим менше інших добавок, у тому числі цукру. У ньому містяться антиоксиданти, білок та інші корисні речовини. Щоправда, такий продукт гірчитиме, але цей смак – на любителя.

Найшкідливіший шоколад

Дієтологи назвали найшкідливішим шоколадом – білий, через відсутність какао-порошку у складі. У ньому міститься тільки олія какао, цукор, сухе молоко та ароматизатори. У цьому шоколаді повинні бути присутні тверді частинки шоколаду із какао-бобів

Регулярне вживання білого шоколаду може спричинити збільшення тригліцеридів у крові, що підвищує ризик серцево-судинних хвороб. Деякі виробники використовують замість натуральних інгредієнтів замінники.

Якісний білий шоколад повинен містити щонайменше 20% масла какао. В іншому випадку краще відмовитись від шкідливого продукту.

Експерти в галузі харчування радять ретельно вивчати склад шоколаду перед покупкою та вживанням. У деяких містяться небезпечні трансжири, які не засвоюються організмом і негативно впливають на здоров’я. Вони збільшують рівень холестерину в крові та ризик розвитку цукрового діабету, небезпечні для серця та руйнують печінку.

При виборі слід звернути увагу на цукор: він повинен знаходитись у списку компонентів хоча б на третьому місці. У шоколаді не повинно бути дуже багато інгредієнтів.

Джерело: https://patrioty.org.ua/

 

переглядів: 461

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *