Євробачення 2019: перші фіналісти конкурсу, чутки, скандали

15.05.2019

Представники десяти країн вийшли до фіналу пісенного конкурсу «Євробачення-2019» за підсумками першого півфіналу, що відбувся ввечері 14 травня у виставковому центрі ізраїльського Тель-Авіва. У півфіналі виступили 17 учасників. До фіналу вийшли представники Австралії, Ісландії, Греції, Білорусі, Сербії, Кіпру, Естонії, Чехії, Сан-Марино і Словенії. Не потрапили у фінал учасники з Чорногорії, Фінляндії, Польщі, Угорщини, Грузії, Португалії і Бельгії. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Kate Miller-Heidke

Другий півфінал відбудеться 16 травня і визначить ще десятьох фіналістів. Фінал конкурсу відбудеться 18 травня. Глядачі та професійне журі з 41 країни-учасниці виберуть переможця. Автоматично до фіналу потрапив представник Ізраїлю на правах господаря конкурсу цьогоріч та представники країн «Великої п’ятірки» – Великої Британії, Італії, Іспанії, Франції та Німеччини. Церемонія відкриття пісенного конкурсу відбулася в неділю, 12 травня, в Тель-Авіві. Проголосувати за учасників з території України люди не зможуть, оскільки наша країна цього року не бере участі в конкурсі.

Деякі країни у 2019 році також відмовились брати участь у конкурсі з різних причин. Так, Андорра не захотіла відправляти на Євробачення свого співака через великі грошові затрати. Через фінансову складову не брали участь також Болгарія та Боснія і Герцеговина. Марокко не повернеться до конкурсу через напружені стосунки Ізраїлю з арабськими країнами. Від змагання відмовились й Монако, Туреччина та Словаччина.

Напередодні конкурсу букмекери оновили свої прогнози щодо ймовірних фіналістів, які вийшли з другого півфіналу. За даними сайту Eurovisionworld, перше і друге місце надійно закріпилися за представником Нідерландів Дунканом Лоуренсом і учасником зі Швеції Джоном Лундвиком. Починаючи з третього місце відбулися серйозні зміни – представниця Австралії Кейт Міллер-Хайдке помінялася місцями з французом Білалом Ассане. Так, Кейт піднялася з 5 на 3 місце, а Білал опустився в рейтингу з трійки лідерів на 5 сходинку. Сергій Лазарєв, який цього року представляє Росію, залишається на 4 місці, а ось БДСМ-гурт з Ісландії Hatari значно підвищив свої шанси на перемогу – колективу пророкували лише 10 місце, зараз вони стрімко злетіли на 6 сходинку. Чингіз з Азербайджану з 6 місця опустився на 7, Італія також перемістилася на одну сходинку – з 7 на 8 місце.

, переглядів: 781

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *