З брюнетки у блондинку без шкоди для волосся: корисні лайфхаки

10.09.2020
Кожна дівчина хоча б одноразово у житті мріяла стати білявкою. Адже не дарма ж Мерилін Монро співала, що джентльмени надають перевагу дамам саме з цим кольором волосся. Все б нічого, якщо ви й так є білявкою або світло-русявою, тоді як вчинити брюнеткам і шатенкам або тим, у кого чорне, наче смола, волосся? Адже доведеться його кілька разів знебарвлювати, травмуючи, потім тонувати… Якщо волосся не перетвориться на солому, то це справжнє диво. Ми дізналися у професійних стилістів усі тонкощі домашнього догляду за фарбованим волоссям. Їх поради допоможуть не тільки зберегти гарний колір, але й повернути волосся до блискучого життя, інформує Ukr.Media.

Домашній догляд за фарбованим волоссям має величезне значення для збереження кольору і його стану. По-перше, запам’ятайте, що усі засоби для відновлення знижують рівень стійкості барвника, тому відразу після “свіжого” фарбування волосся відновлювати не потрібно (навіть якщо воно того вимагає — потрібно трохи почекати). Тому варто вибрати шампуні і кондиціонери з лінійок, що зволожують і живлять.

У іншому слід дотримуватися такої програми:

Перші 48 годин

У перші 48 годин (після фарбування) не мити голову, оскільки у деяких барвниках може тривати стабілізація кольору.

Перший тиждень

Протягом першого тижня використовуємо догляд, що змивається, і шампунь для фарбованого волосся, обов’язково додаємо термозахист.

Другий тиждень

Протягом другого тижня підключаємо маску для фарбованого волосся з фіксаторами кольору, продовжуємо використовувати термозахист.

Третій тиждень

Протягом третього тижня починаємо використовувати пігментовані засоби для фарбованого волосся, а також незмивний догляд і термозахист.

Четвертий тиждень

Протягом четвертого тижня починаємо чергувати засоби для фарбованого волосся з поживними і зволожуючими лінійками, використовувати спреї для посилення ефекту сяйва фарбованого волосся, а також, якщо є необхідність, спреї для маскування сивих і відрослих коренів.

Обов’язково використовуйте засоби з позначкою save color. Вони дійсно зберігають колір, оскільки містять водорозчинні силікони, які обволікають волосся і не дають пігменту швидко залишати його. Також варто використовувати безсульфатні шампуні, які дбайливо очищають волосся, мінімально вимиваючи при цьому штучний пігмент. А найголовніше правило — використовувати гаму засобів для підтримання волосся тієї ж марки, що й барвник (при цьому не важливо, якою була фарба — професійною або домашньою). Виробники, створюючи продукти, стежать за рецептурою і поєднанням компонентів у барвнику та додатковій лінійці. Не можна підтримувати професійне фарбування на рівні шампунями і масками з мас-маркету — ви швидко розчаруєтеся у результаті, а звинувачувати будете стиліста.

Отже, якщо ви регулярно (раз на місяць або півтора) фарбуєте волосся або хоча б підфарбовуєте корені, то у вашому арсеналі мають бути:

  • шампунь для фарбованого волосся, яким треба користуватися під час кожного миття;
  • маска, яку треба наносити на пасма 1-2 рази на тиждень;
  • кондиціонер або будь-який доглядовий засіб, що змивається, і який не можна поєднувати в один день з маскою;
  • незмивний догляд (спрей, сироватка, крем), що використовується після кожного миття голови;
  • термозахист, який наноситься перед укладанням феном і застосуванням стайлера.

Ідеально, коли цей мастхев-лист доповнюється спеціальними засобами, що надають додатковий відтінок: їх пігменти заповнюють порожнечі, що утворюються після вимивання кольору, аналогічним барвником і допомагають відносно безболісно протриматися трохи понад місяць після фарбування.

, , переглядів: 1 337

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *