Заготівлі зі смородини на зиму – прості рецепти варення, желе та компоту

Збір коштів на потреби армії України
29.06.2022

Заготівлі зі смородини на зиму – прості рецепти варення, желе та компоту

Потрібна і червона, і чорна смородина. У компот можна брати різну ягоду. Смородина кислувата, тому цукру потрібно трохи більше, ніж для інших заготівель.

Варення зі смородини, може, й не таке популярне, як полуничне, але смачне точно. Тобто декілька баночок та компот, зокрема на зиму, не завадять. Тим паче ціна цієї ягоди не надто висока.

Автор швидкого варення з чорної смородини – Богдан Волинський – пропонує зробити одну порцію, щоб зрозуміти, чи підходить вам така кількість цукру.

Желе з червоної смородини – рецепт від редакції «Сьогодні», ягоди та цукру береться в пропорції 1:1.

У компот зі смородини від zakatki_zakrutki можна брати ягоду одного сорту, а можна зробити асорті.

Компот зі смородини

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • червона смородина – ⅓ банки;
  • цукор – 1 склянка;
  • вода – 1,8 л.

Як приготувати:

  1. Ягоди перебрати, промити, покласти в чисту банку.
  2. В емальовану каструлю налити воду, засипати цукор, довести до кипіння і кип’ятити до розчинення цукру.
  3. Залити сироп у банку зі смородиною.
  4. Банку закатати, перевернути вгору дном і укутати ковдрою на 12 годин.

Швидке варення з чорної смородини

 Інгредієнти на одну порцію:

  • 1 склянка води;
  • 8 склянок цукру;
  • 6 склянок смородини.

Як приготувати:

  1. Вилити воду в каструлю, додати половину цукру (4 склянки), поставити на вогонь та довести до кипіння. Весь цукор має розчинитись.
  2. Висипати смородину, довести до кипіння та варити 12 хвилин.
  3. Додати цукор (4 склянки), довести до кипіння та варити 5 хвилин.
  4. Гаряче варення розлити в банки, дати охолонути, накрити кришкою і зберігати в прохолодному місці.

Желе з червоної смородини на зиму

 Інгредієнти:

  • ягода – 500 г;
  • цукор – близько 500 г.

Як приготувати:

  1. Ягоди промити, перебрати, добре просушити.
  2. Додати цукор і ретельно перемішати. Залишити на 10-15 хвилин.
  3. Коли з’явиться сік, перемішати ще раз і поставити каструлю на максимальний вогонь.
  4. Довести до кипіння та появи піни. Піну прибрати, варити 5 хвилин, зняти з вогню.
  5. Гарячу смородину протерти через сито.
  6. Протерте желе ще раз прогріти та перелити в стерилізовані банки.

Джерело: https://food.segodnya.ua/

 

 

переглядів: 12 432

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *