Завтра в центрі міста відбудеться День традиційного костюма

02.09.2017

3 вересня вперше в Україні у Рівному на Майдані Незалежності відбудеться загальноукраїнське свято «День традиційного костюма» – свято, яке об’єднує та наголошує на цінності кожної людини. Під час заходу учасники продемонструють автентичні костюми свого регіону та власні родинні скарби, що надасть масштабу загальноукраїнської інтегруючої події. Регіональне розмаїття буде представлене вбранням Полтавщини, Чернігівщини, Київщини, Поділля, Полісся, Гуцульщини, Буковини. Найбільші колекції національного одягу будуть репрезентовані з Історичної Волині, зокрема комплекси автентичних строїв та колекція реконструйованого одягу “Центру дослідження і відродження Волині”. Свої колекції автентичного одягу також представлять Ігор Перевертнюк, Олена Скрипка, Володимир Щибря, Богдан Петричук, Ігор Турейський, Максим Очкур, “Відкрита скриня”. Унікальну добірку сучасного дитячого народного вбрання представить майстерня “Аденчик-Баденчик”. Історичний одяг доби Козаччини на святі продемонструє Військово-історичний клуб “Курінь Печерської сотні Опанаса Предримирського”.

Головні учасники події – громадяни, які мають комплекси традиційного одягу і бажають його презентувати, а також усі поціновувачі традиціної культури. 

Програма:

17:00 – 18:00 Свято-Покровський кафедральний собор – Майдан Незалежності
Святкова хода у традиційних костюмах

18:00 – 19:00 Головна сцена. Майдан Незалежності
Показ традиційного вбрання з різних регіонів України

19:00 – 20:00 Головна сцена. Майдан Незалежності
Традиційні танці із ансамблем стародавньої музики “Хорея Козацька” (Київ), фольклорними гуртами “Веснянка” та “Сільська музика” етнокультурного центру ПДМ (Рівне)

20:00 – 22:00 Головна сцена. Майдан Незалежності
Святковий концерт

17:00 – 22:00 Майдан Незалежності
Виготовлення та оздоблення елементів традиційного вбрання: чоловічі та жіночі головні убори, прикраси, пояси, сорочки, взуття, верхній одяг.
Інтерактивні лекторії від істориків, етнографів, реконструкторів “Вбрання та особливості його вбирання за різних часів/в різних регіонах/для різних статей”
Арт-інсталяція “Галерея українських образів у традиційному вбранні”
Традиційна етноперукарня
Традиційна кухня
ЕтноФотоЛокації

Долучитись до ходи можна, попередньо надіславши фото у повному вбранні на скриньку artmodels2009@gmail.com. Зареєстровані учасники мають прийти 3 вересня о 16:00 на перехрестя вулиць Соборна та Князя Володимира – Княгині Ольги (поруч Свято-Покровського собору) для отримання бейджа офіційного учасника “Дня традиційного костюма” у Рівному.

, , переглядів: 1 462

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *