Зерна чіа: кому не можна їсти популярний суперфуд

28.03.2021

Зерна чіа: кому не можна їсти популярний суперфуд

Зерна чіа були неймовірно популярні у ацтеків, їх використовували в релігійних церемоніях в якості подарунку богам. Сьогодні цей суперфуд завойовує увагу українок, а головні його популяризатори – відомі блогери.

Чим саме корисний цей продукт і як краще його вживати, розповіла лікар-дієтолог Лариса Бойченко в програмі “Ранок з Україною” на каналі “Україна”

 

За словами фахівця, чіа – джерело антиоксидантів, його вже навіть встигли назвати природним антибіотиком. Також він допомагає боротися з безсонням і депресією. Тому його активно використовують у будь-якому вигляді. З ним готують смузі, пудинги, пироги і салати. До того ж, дослідження довели – в 100 грамах чіа кальцію в 5 разів більше, ніж у склянці молока.

“В цих зернах міститься велика кількість рослинного білка. До речі, кожне зерно містить в собі 20% білка, а це амінокислоти – будівельний матеріал для нашого організму, зміцнення імунітету”, – зазначила лікар-дієтолог.

А ще ці зерна містять багато клітковини і складних вуглеводів. Вони не підвищують рівень цукру в організмі і стимулюють роботу кишечника.

“Якщо вживати ці зерна в невеликій кількості (до 3-х столових ложок в сирому вигляді) в день замість інших продуктів, звичайно, це чудово сприяє схудненню. Цей продукт низькокалорійний, багатий клітковиною і білками, а все це не дає можливість накопичувати підшкірну жирову клітковину”, – розповіла Бойченко.

Проте вживати ці зерна можна не всім, людям з алергією і гострими захворюваннями кишечника чіа не рекомендується.

Такий суперфуд – рятівна паличка від хвороб і зайвих кілограмів і приймати його краще у вигляді пудингів або смузі.

Чиа пудинг с корицей и бананом| Organic&Natural

Для корисного й живильного смузі знадобляться:

  • Молоко – 200-300 мл
  • Банан – 1 шт.
  • Зерна чіа – 1 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Ягоди – за смаком

Подрібніть банан, помістіть його в чашу блендера, додайте корицю, молоко, чіа, мед і збийте до однорідності. Дайте настоятися протягом 20 хвилин. І все – корисний сніданок або обід готовий!

, переглядів: 513

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *