На всі випадки життя. Щоб ранок був добрим, а вечір – затишним, щоб зігрітися, підбадьоритися, розслабитися: відчути смак життя, смак зими. І вона – чудова.
З кухлем гарячого шоколаду, кави, що бадьорить або пряного глінтвейну будь-яка зима, навіть без снігу, прекрасна.
Кава з шоколадом по-бразильськи – для ледачого ранку вихідного дня
Якщо вірити статистиці, 97% бразильців без кави – чорної, буквально нафтової, міцної-міцної – не мислять свого життя. Кажуть, один житель Бразилії в рік випиває більше 80 літрів цього напою, що бадьорить. Може, діючи за принципом: «Пий каву – і зможеш робити дурниці ще швидше й енергійніше».
Інгредієнти:
- 120 мл еспрессо
- шматочок гіркого шоколаду
- 2 ч. л. цукру
- дрібка солі
- 50 мл молока
- мелена кориця, тертий шоколад, збиті вершки (для прикраси)
Приготування:
- Подружіть шоколад зі свіжозвареною кавою. Нагрівайте до повного розчинення шоколаду.
- Приєднайте цукор (згадується: «Не кладіть в ранкову каву минулих спогадів. Краще додайте в нього цукор майбутніх надій»), сіль, молоко (можна і рослинне) і тримайте на вогні, помішуючи, до нагрівання.
- Приберіть з плити і гарненько збийте вінчиком. Після цього можна розливати по келихах, прикрасивши гіркою збитих вершків, тертим шоколадом і меленою корицею.
https://blog.comfy.ua/ua/7-zigrivayuchikh-napoyiv-dlya-smachnoyi-zimi/