Як правильно їсти кавун?

17.07.2017

Як правильно їсти кавун?

В золотий урожайний час, серпень-вересень, хочеться поласувати усіма плодами, які дарує нам природа. Однак, щоб отримати максимум користі, робити це потрібно з розумом, так і етикетом нехтувати не варто, і сьогодні ми поговорить про те, як правильно їсти кавун. Таке просте, здавалося б дійство, в гостях стає зовсім нелегким завданням, а вже якщо друзі прийшли до вас, варто знати як подавати ягоду: до або після їжі.

Коли краще їсти кавун?

Ідеальним часом для ласощі кавунами з червоної цукрових м’якоттю в наших широтах вважаються два, максимум три місяці — кінець серпня, вересень і початок жовтня.

Справа в тому, що охочі порадіти баштанної солодощі раніше часу, в середині липні і на початку серпня сильно ризикують. Природним шляхом дозріти до цього часу кавун просто не зможе, тому несумлінні виробники накачують його азотними добривами або, простіше кажучи, селітрою.

fb632c9442953dd3c1aa68f8726ea09a Як правильно їсти кавун

Замість джерела вітамінів такий кавун перетворюється на концентрат нітратів, що може призвести до сильних отруєнь — не варто ризикувати.

Але навіть якщо ягода на вашому столі з’явилася вже у вересні, дітям до 2-х років її краще не пропонувати, особливо, якщо у них є схильність до алергії.

Як правильно їсти кавун, до їжі або після?

Перш, ніж надрізати ягоду, її необхідно ретельно помити і витерти. Вже давно доведено, що нітрати не зрівняються з тим кількість інфекцій, які потрапляють в тарілку з погано вимитого кірки.

Як будь-яку ягоду або фрукт, дієтологи рекомендують їсти кавун між прийомами їжі або замість них.

Справа в тому, що ніжна клітковина і велика кількість соку, з яких складається м’якоть, перетравлюються досить легко і швидко лише в тому випадку, якщо шлунок не зайнятий іншою, більш важкою їжею.

 

2f309afe3939e85ba356332bc47c6237 Як правильно їсти кавун

Тому їмо кавун правильно: за годину до їжі або через півтори-дві години після.

Якщо ж ви з тих, хто не уявляє кавун без скибочки свіжого хліба, краще вибирати його білі різновиди. Пшеничне борошно в поєднанні з дріжджами і солодким соком все одно не викличе такого сильного бродіння, як житнє, тому поєднувати кавун краще з батоном.

Чи можна їсти кавун з кісточками

Не завжди виходить викидати насіння, і вже якщо кілька штук потрапило в шлунок — не біда, вони вкриті щільною оболонкою целюлозної, яка не перетравлюється, а значить ні користі, ні шкоди заподіяти організму кісточки не зможуть.

Але якщо хочеться отримати від поїдання кавуна з кісточками максимум користі, зернятка слід розжовувати. За кількістю антиоксидантів, вітамінів і мінералів, вони порівнюються з гарбузовим насінням.

94a9d1c77bf960735f29c7665b066ef3 Як правильно їсти кавун

Наприклад, у Китаї їх обсмажують, а в Африці подрібнюють, і використовую в якості приправ до різних страв.

Єдиним протипоказанням для тих, хто хоче їсти кавун з кісточками може бути його походження. Якщо ягода вирощена на власній грядці або тими городниками, яким ви повністю довіряєте, їжте на здоров’я!

Якщо ж кавун куплений у неперевіреного виробника, насіння краще не їсти. Найбільша концентрація отруйних речовин накопичується саме в них і в шкірці там, де вона переходить в м’якоть.

Як правильно їсти кавун з етикету

 

  • Якщо ми самі приймаємо гостей, краще подати кавун вільним від кірки, порізаним на скибочки.
  • Разом з окремою тарілкою у кожного гостя повинні бути свої ніж і вилка.
  • Також необхідно подбати про серветки.
  • Якщо ж ми угощаемся кавуном за чиїмось столом, брати ягоду, розрізану на великі скибочки, стоїть двома руками, після чого пальці потрібно промокнути серветкою.
  • За етикетом їсти кавун потрібно з допомогою виделки і ножа, відрізаючи невеликі часточки — відкушувати прямо від шматка вважається моветоном.
  • Кісточки випльовуємо на свою окрему тарілку.

 

3b09c2f8a58ce7931de715c7e65e532d Як правильно їсти кавун

 

, , переглядів: 289

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *