Майбутнє за міленіумами

31.03.2016

 Міленіуми (або покоління Y) – це термін, яким соціологи охрестили дітей, що народились у період 1983-2003 років.

Сам термін “міленіум” означає одиницю виміру часу. Хоча у різних країнах це покоління проявляється по-різному, можна знайти спільні риси для всіх.

Одна з найхарактерніших ознак цього покоління – це прив`язаність до інформаційних технологій та гаджетів. На відміну від попередніх поколінь: покоління Х, “бебі-бумерів” , міленіуми активно ведуть своє життя саме через соціальні мережі, що породжує певну замкнутість. Однак це і вносить свій позитив – вони живуть у потоці інформації, постійно дізнаючись щось нове.

Ще однією особливістю покоління є їх певна інфантильність. Тому цих людей деякі соціологи називають “покоління Пітера Пена” – вони пізно покидають батьківський дім, не поспішають створювати власну сім`ю.  Однак цьому є логічне пояснення – світові економічні кризи, зростання цін на житло стали причиною того, що поколіня Y іде у “самостійне плавання” дещо пізніше, ніж попередні покоління. Хоча професор Ларі Нельсон стверджує, що покоління не поспішає дорослішати через негативний приклад своїх батьків, багато з яких швидко одружились і так же швидко розійшлись.

Для “міленіумів” велику роль грає самовираження та мода одночасно. Це покоління легко піддається на віяння брендів (наприклад iPhone). Проте воно є дуже винахідливим,  адже щоб самоствердитись, необхідно мати неябияке креативне мислення. 

Наступне покоління – покоління Z. До нього увійдуть всі, хто народився у період 2003-2023 року. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Три вагомих причини поплакати

Шалене відео:Їжте. Вчіться. Подорожуйте.

Рівненські діти самотужки створили книгу

Новий тренд – міністр, який зробить всіх щасливими

Окуносіма – острів кроликів [+ ВІДЕО]

, , , , , переглядів: 1 346

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *