10 чудернацьких петицій до Президента

09.09.2015

Глава української держави відкрив на своєму сайті скриньку Пандори – дав можливість звертатися у формі електронних петицій. Багато з них дійсно сигналізують про актуальні й задавнені проблеми і недоліки інституцій, які мали би їх вирішити, пише Еспресо TV.



Створити галушки, що левітують

“Такий проект не тільки дозволив би харчуватися із найменшими зусиллями, але й підтвердив би найвищий рівень української науки та освіти”. Під петицією підписалося 18 чоловік.



Дозволити використання магії поза межами Хогвартсу

“Вимагаємо дозволити користування магією поза межами школи чародійства та чаклунства Хогвартс усім правоспроможним громадянам-чаклунам України у межах державних кордонів”.

Одна із небагатьох такого роду петицій, написана грамотно. Одразу видно, що створював її випускник пристойного навчального закладу. Можливо, Хогвартсу. Під петицією підписалося аж 115 чоловік. Мабуть, однокурсників автора.



Укласти союз із Галактичною Імперією

Укласти союз з Галактичною Імперією, розпочати будівництво нової “Зірки Смерті” для захисту від Росії, признчити Дарта Вейдера міністром оборони. Доля Галактичної Імперії хвилює поки що аж десятьох українців.



Зробити Президентом України Міккі Мауса

У петиціях до Прездента багато пропозицій призначень. Часто просять призначити прем`єр-міністром Михайла Саакашвілі або Наталію Яресько. Автор цієї петиції вважає, що більшість громадян все ж таки вірить Міккі Маусу. У доречність петиції вірить 19 громадян.



Зобов`язати владу носити жовто-блакитні костюми

Прапор, герб, гімн і навіть назва нашої держави хвилюють багатьох авторів петицій. Прапор хочуть перевернути догори ногами, текст гімну переписати, герб перемалювати, а Україну перейменувати на Русь. Найоригінальніший спосіб використання українського прапора припав до душі 85 підписантам. Автор просить зобов`язати Президента і Кабінет міністрів носити тільки жовто-блакитні костюми.



Легалізувати хабарі і платити з них податки

Хабарі – інша тема, яка тривожить багатьох. В основному українці пропонують різні способи боротьби з корупцією. Однак, один автор вирішив хабарі легалізувати і навіть платити з них податки. Особу, яка взяла хабар, однак, будуть і винагороджувати, і карати: все залежить лише від умов трудового договору. “Вважати прийняті хабарі власністю установи, в якій одержано хабар. Особа, що прийняла хараб – технічний працівник по одержанню хабарів. Хабар має підлягати оподаткуванню згідно законодавства як дохід установи, в якій його одержано”, – зазначається у петиції. “За” виступає 31 українець.



Засадити торфяники довкола Києва коноплею

Крім хабарів, легалізувати просять і коноплю. Найбільш господарська ідея з використання рослини припала до душі 70 підписантам: просять засадити торфяники довкола Києва. Мабуть, хочуть, щоб “Фестиваль смогу і чаду” проходив у столиці по-справжньому весело.

“Кожен рік горить. Кожен рік це ЧП. Пропоную засадити ті торфяники коноплею – буде осінньою фішкою Києва. Туристи толпами приїзжати будуть, бюджет поповниться…” – переконує автор петиції.



Віддати стриптиз-заклади Міністерству освіти або Мінсоцполітики

Не менш контраверсійна тема – проституція, стриптиз і порно. Їх просять легалізувати або заборонити, емоцій у петиціях вистачає. Є і пропозиція перевести індустрію в інше русло: приміщення, які знаходяться у власності стриптиз-клубів, віддати Міносвіти, Мінсоцполітики або ж зробити з них притулки для безхатьків. Шкода, що благородну ідею підтримали лише 6 українців.



Зарплата в доларах 1000 грн=1000 $

“Виплата зарплат у доларах, цифри ті ж, що й отримуємо, але змінити валюту – замість 1000 грн отримувати $1000, ціни вже давно стали європейськими, час і зарплати прирівняти до європейських”, – стверджує автор. Під його петицією підписалося 11 фінансових геніїв, хоча тема рівня зарплат, пенсій, стипендій та прожиткового мінімуму дуже актуальна.



Оголосити догану голові Гідрометцентру за аномальну спеку

“3-го вересня о 00:22 температура повітря в Києві складає 31 градус за Цельсієм. На нашу думку, це неприпустимо. Просимо Вас зобов`язати голову Гідрометцентру Кульбіду Миколу Івановича усунути вищевказані незручності, а у випадку, якщо доручення не буде виконано – оголосити догану”, – пишуть у петиції. За спеку по всій країні та й на планеті в цілому карати не пропонують – хоча глобальне потепління це дійсно техногенне явище. У вину і всемогутність Кульбіди вірить 6 чоловік.



Покарати “нелюдей”, які проектували цей сайт

“Хто заважає зробити людський список петицій? Знайти і покарати”. Під петицією підписалися 160 чоловік. Аналогічних прохань також багато, як і пропозицій із покращення структури сайту. Щоб пробратися крізь десятки аналогічних петицій, треба мати неабияку цілеспрямованість і терпіння. Може, поспішив Дмитро Шимків з Адміністрації Президента з обіцянкою розглянути навіть звернення, що не набрали достатньої кількості підписів?..

 

автор: Вікторія Жуган

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ще більше історій

Музикант “Піккардійської терції” помер під час концерту в Луцьку [Фото]

Томаш-Оскар Сосновський – скульптор без пам`ятника на Рівненщині

Чоловіки пішли на риболовлю і зловили… кошенят [Відео]

У Рівному з`явилися “бездарні графіті” [Фото]

Топ-15 найкрасивіших фонтанів світу [Фото]

 

, , , переглядів: 1 235

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *