5 видів болю, які не можна ігнорувати

20.08.2015

Багато хто не любить ходити до лікарів і, коли щось болить, думає: “Попустить” та ковтає пігулку. Звісно, іпохондрія – це недобре, але буває біль, котрий нізащо не можна ігнорувати, адже він може бути ознакою дуже серйозної хвороби.


Добірку з п’яти “сигналів тривоги”, які може надсилати нам наше тіло, склала авторка медичних статей для NBC News, доктор Наталі Азар, пише УП Життя.

 

Ранковий головний біль

 

Час від часу голова болить у кожного з нас, і зазвичай немає підстав для тривоги. Але якщо біль найсильніший уранці, і він – перше, що ви відчуваєте, коли прокидаєтесь, варто йти до лікаря.

“Коли пацієнти скаржаться на головний біль, найбільш інтенсивний уранці – інколи блювання приносить полегшення, протягом дня болить менше, можливо, гіршає під час кашлю чи занять спортом – це може бути симптомом первинної пухлини мозку”, – говорить лікар.

У цьому випадку до лікаря слід звернутися невідкладно, але й панікувати зарано: первинні пухлини мозку украй рідкісні, додає Азар.

 

Сильний біль у животі

 

Він може сигналізувати про різні проблеми, зокрема бути симптомом виразки. Якщо в вас дуже болить живіт, коли ви голодні, і вам кращає, коли поїсте, коли кров є у блювоті або в калі, обов`язково зверніться до лікаря.

Зі слів лікаря, коли набрякають ноги, це може бути ознакою застійної серцевої недостатності, але якщо набрякла та болить одна нога, особливо задняя частина литки – це вже підозра на тромб, і гаяти часу не можна.

Факторами ризику утворення тромбів можуть, зокрема, виступати довгі перельоти або поїздки в машині, нещодавні оперативні втручання.

 

Нічний біль у спині

 

Біль у спині належить до найпоширеніших скарг пацієнтів, але не завжди справа в віці або способі життя.

Якщо через біль у спині ви виринаєте з глибокого нічного сну, якщо в анамнезі у вас є онкологічне захворювання, якщо ви без очевидної причини втрачаєте вагу, або якщо біль супроводжується гарячкою – не вагайтеся, йдіть до лікаря.

 

Відчуття поколювання в ногах

 

Це може бути ранньою ознакою цукрового діабету. 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Ще більше корисного

Як не набрати вагу, працюючи вдома [Поради]

Як лікувати укуси комарів [Поради]

Як самостійно зробити антисептик для рук [Відео]

Як обрати солодку та смачну диню [Інфографіка]

Як вибрати стиглий кавун [Інфографіка]

, , , , переглядів: 1 402

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *