Батьком дитини став ненароджений брат-близнюк

29.10.2015

До Баррі Старра, генетика зі Стенфордського університету (США), звернулася за консультацією сімейна пара з Вашингтона, яка зіткнулася із загадковим випадком з особистого життя.

У червні у подружжя народилася друга дитина, для зачаття якої їм довелося скористатися допоміжними репродуктивними технологіями у спеціальній клініці. Після народження випадково з`ясувалося, що група крові сина не збігається з групою крові жодного з батьків, передає Еспресо.TV із посиланням на “Популярну механіку”.

У подружжя виникли підозри, що в репродуктивній клініці, ймовірно, переплутали сперму донорів, тому вони зробили генетичний аналіз на основі зіскрібків зі слизової оболонки внутрішньої сторони щоки.

Підтверджуючи побоювання батьків, його результати показали, що чоловік зовсім не є батьком дитини, однак у клініці можливість помилки категорично виключали. Намагаючись розібратися в ситуації, Старр зробив більш докладний генетичний тест, що включає аналіз генів найближчих родичів.

Його результат виявився шокуючим: виявилося, що чоловік доводиться хлопцеві не батьком, а … дядьком. Генетичний набір, який отримала дитина від батька при зачатті, лише на 10% збігається з генетичним матеріалом, який містять сперматозоїди.

Це здається неймовірним, але з генетичної точки зору батьком хлопчика є ненароджений брат-близнюк чоловіка. Таке надзвичайно рідкісне явище називається тетрагаметним химеризмом, коли ембріональні клітини двох близнюків зливаються на самому початку вагітності. Це призводить до того, що в організмі близнюка, який вижив, присутні два типи клітин, що містять різні геноми.

За словами Старра, той факт, що чоловік є своїй дитині одночасно дядьком і батьком, підтверджує також те, що його слина і сперма містять різні генетичні набори. 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ще більше цікавих фактів

Скоро запрацює нова послуга – літаюче таксі [Відео]

YouTube стає платним і без реклами [Відео]

Сьогодні вночі українці побачать неймовірний зорепад

МТС змінює назву і стає Vodafone

У Рівному на кобзі грав американець [+ Відео]

, , , , переглядів: 1 156

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *