Чому кішка лягає на хворе місце?

04.03.2015

 

Найкращі домашні «цілителі» – наші киці. Вони мають дивовижну здатність знаходити й лікувати хворі місця свого хазяїна / хазяйки. Вони лягають на це місце, муркочуть, зігрівають його своїм теплом – і біль відступає… За статистикою, любителі кішок звертаються до лікарів майже в 5 разів рідше, ніж ті, у кого їх немає!

 

При серцево-судинних хворобах

Відомо безліч історій про те, як кішки рятували людей від інфаркту і гіпертонічного кризу. Кішка може навіть попередити про можливий серцевий напад і різкий стрибок тиску. Власники кішок знають, що їхні улюбленці іноді починають ластитися, коли їх господар сильно роздратований або дуже напружений. Кішка в домі зменшує ризик повторного інфаркту міокарда. У людини, яка нещодавно перенесла напад, нормалізуються тиск і пульс після того, як вона протягом декількох хвилин погладить улюблену кішку.

 

При хворобах шлунково-кишкового тракту

Гладити кішок корисно і для травлення. Короткошерсті або безшерсті кішки (сфінкси, сіамські, орієнтальні, та ін.) зазвичай краще інших порід лікують хвороби шлунково-кишкового тракту і сечостатевої системи.

 

При стресі та втомі

Кішки здатні зняти втому, стрес, мігрень, знизити тиск, нормалізувати пульс. Відмінними психотерапевтами та невропатологами вважаються довгошерсті кішки – сибірські, ангорські, перські, які допомагають людям, що страждають на безсоння, дратівливість, депресію.

Цікаво, що чорні кішки забирають у людини вдвічі більше негативної енергії, аніж кішки інших кольорів. Руді кішки самі віддають позитивну енергію. Кішки кремового окрасу «тонізують» нашу енергетику, а сіро-блакитні – заспокоюють. Білі ж кішки – неперевершені лікарі за всіма показниками!

 

 

Проти циститу і запалення сечового міхура

Як показали дослідження, проведені американськими науковцями, кішка здатна вилікувати цистит і допомагає полегшити симптоми нефриту, пієлонефриту. І люди, які застосовували «кішкотерапію», одужували набагато швидше. До речі, для лікування хронічного запалення сечового міхура в якості допоміжного засобу рекомендується двічі на день класти кішку на поперек. Тривалість сеансу – 10-16 хвилин. Курс «кішкотерапії» – 1 місяць.

 

Для підвищення імунітету

Якщо щодня слухати котяче муркотіння, що виконується на частоті 4 – 16 Гц, це позитивно позначиться на імунітеті. Учені припускають, що муркотіння схоже на лікуванням ультразвуком, яке прискорює загоєння ран, зростання і зміцнення кісток. Доведено, що перські кішки здатні полегшувати біль у суглобах і симптоми остеохондрозу.

 

Для збільшення тривалості життя

Вчені одного з інститутів геронтології досліджували вплив кішок на тривалість життя їх власників і прийшли до висновку, що люди, які все своє життя тримали в домі кішку, живуть в середньому на 10,3 роки довше, ніж ті, у кого кішки не було. У «кошатників» показники кров`яного тиску кращі, і вмісту холестерину в їх крові нижчий.

 

Кішки-голкотерапевти

Кішки здатні виступати і в ролі «голкотерапевта»: коли вони забираються на господаря і, муркочучи, випускають кігтики, то збуджують рефлексогенні зони, як при теперішньому сеансі голкотерапії. Цей спосіб лікування давно використовується в народній медицині.

 

 

Кішки як діагностичний прилад

Біоенергетики вважають, що кішка – це справжній енергоінформаційний прилад. На їхню думку, якщо кішка часто лягає на голову свого господаря, у нього, швидше за все, гіпертонія або схильність до головних болів чи мігреней. Якщо улюблениця лягає на ліву лопатку або плече, це говорить про проблеми з серцем. Кішка лягає на поперек, якщо «відчуває» проблеми з нирками, на ноги – якщо хазяїн чи зазяйка страждає зниженим тиском або часто застуджується.

 

Джерела: “Рівненська газета, “Здоров-Інфо”.

 

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Почему мы боимся черных кошек?

Кошки – гениальное художество природы [Фото]

Карл Лагерфельд посвятил новую коллекцию своей любимой кошке

Недвижимость: кошка помогла продать дом на $140 000 дороже +ФОТО

Левин из “Интернов” стал отцом… кошки

, , , , переглядів: 6 296

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *