День ангела Анни: походження імен, характер і талісмани

16.02.2017

Сьогодні, 16 лютого, свої іменини святкують жінки на ім’я Анна. Ми підготували для вас добірку цікавої інформації про це ім’я, його походження, значення та характер.

Отже, Анна

Значення: Означає «благодать», «милість Божа», «миловидна», «симпатична». Терплячість і відкритість, здатність до самовіддачі і жертовність.

Походження: Ім`я має давньоєврейське походження. Також Anne, Ann або Anna, від єврейського Hannah. У християнстві Анна – мати Богородиці, бабуся Ісуса Христа (Богопраматерь), дружина святого Іоакима, яка народила дочку дивним чином після довгих років бездітного шлюбу.

Характер: В Анні з раннього дитинства проявляється її головна якість – доброта. Вона з радістю доглядає за кошенятами, щенятами, пташками. Граючи зі своїми ляльками, поводиться з ними, як з молодшими дітьми.

У більш старшому віці вона здатна надати серйозну допомогу своїм близьким, що потрапили в скрутне становище. Допоможе старенькій сусідці з покупками і в роботах по дому. Турботи рідних і близьких їй людей стають і її турботами. Навколишні нерідко цим зловживають, але Анна не ображається.

Читайте також: День ангела Арсена: характер імені, талісмани і походження

Де б не вчилася або не працювала, вона не буває останньою, вчителі та начальники знаходять в ній надійну опору, при цьому заздрість друзів їй не загрожує, тому що Анна і справедливість – це майже синоніми. Анна нерідко має привабливу зовнішність, вона артистична. Вміє шити і красиво одягатися.

Не виносить неохайності. Анні більше підходить по духу робота, пов`язана з людьми. Вона цілком може бути сестрою милосердя, учителькою, вихователем. Віддає себе роботі повністю, не піклуючись при цьому про матеріальну сторону справи.

Анна здатна полюбити людину хвору, що п`є або невдаху. При цьому вона ніколи не буде шкодувати про свій вибір. Вона покірно буде нести свій хрест протягом всього життя, прагнучи допомогти нещасній людині. Буде намагатися розбудити в ній спрагу до життя й прагнення до боротьби за місце під сонцем.

Читайте також: День ангела Інни: значення імені, характер і талісмани

Анна – вірна й віддана дружина, але зрад не переносить. Якщо стикається з грубістю і хамством, то замикається в собі і терпляче чекає кращих часів. Випробування самотністю, пов`язане з можливим розлученням, для Анни не завжди важливіше, ніж потоптана гідність.

Чим порадувати іменинницю: Приготуйте смачне святкове блюдо, наприклад, кунжутне морозиво.

Фоносемантика: Слово «Анна» справляє враження чогось хорошого, красивого, простого, доброго, світлого, величного, активного, яскравого, радісного.

Талісман: горобина. Колір: червоний. Камінь: рубін. Знак зодіаку: ім`я ідеально підійде для Водоліїв і Риб

Джерело: www.calend.ru

 

, , переглядів: 1 362

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *