До Рівного їдуть Антитіла: історія успіху та цікаві факти про гурт (ФОТО+ВІДЕО)

11.01.2017

Вже незабаром у Рівному відбудеться великий концерт гурту Антитіла в рамках туру «Сонце». Тож ми зібрали для вас факти з історії гурту, детальну інформацію про створення та визнання колективу та ще багато цікавого.

21 червня 2004-го року київський гурт Антитіла (назва пішла від однойменної пісні) дає перший сольний концерт у в одному з популярних на той час столичних клубів. Саме ця дата і вважається днем народження гурту.

За чотири роки Антитіла стали фіналістами фестивалів «Чайка» і «Нова територія», двічі лауреатами першої премії фестивалю «Перлини сезону», постійними учасниками телевізійного проекту «Наша пісня». А також ведуть активну концертну діяльність – виступають в клубах, на центральних площах міст України, беруть участь у концертних турах.

фото – week.kr.ua

Читайте також: Коли Антитіла привезуть до Рівного «Сонце»?

25 березня 2007 року Антитіла стають першим гуртом, який взяв участь у проекті «ШАНС», виконавши свою власну пісню «Я не забуду першу ніч», створивши тим самим прецедент в історії програми. Кузьма та Наталка Могилевська були вражені рівнем майстерності досить молодих музикантів та «хітовістю» музичного матеріалу гурту.

Кузьма навіть сказав: «Якщо зараз взяти і ось так випустити цих хлопців на велику сцену, з цією «піснярою», то багатьом прийдеться піти на пенсію…» Тільки за перший тиждень після виходу програми в ефір, з офіційного сайту гурту Антитіла пісню «Я не забуду першу ніч» скачали понад 30 тисяч разів.

Люди хочуть чути Антитіла і це підштовхує радіостанції до ротації пісень гурту, зокрема радіо «Київ», «Джем ФМ», «Європа FM», «Шарманка», «RadioOne» постійно заповнюють ефір піснями гурту, а на «Просто радіо» пісня «Я не забуду першу ніч» довгий час інтенсивно ротується. Хлопців запрошують брати участь в різноманітних інтерв`ю, радіо-ефірах та телеперадачах: «Дивись!» (ТЕТ), «Акули бізнесу» (ICTV) та інші.

Читайте також: Коли у Рівному виступить ONUKA?

Все це додає хлопцям наснаги і сили для створення нових хітів. З весни 2008 року розпочинається новий етап в житті Антитіл: суттєво оновлюється склад гурту, репертуар, саунд набирає нового, більш якісного і сучасного звучання. А влітку підписується контракт з продюсерським агентством «Catapult Music». Далі насичений графік Антитіл не дає розслабитись ні на хвилинку: репетиції, концерти, гастролі, ефіри, фотосесії, зйомки кліпів на пісню «Маямі», презентації, робота над дебютним альбомом, тощо.

Того ж 2008 року гурт отримав гран-прі музичного фестивалю «Перлини сезону», його визнали «Найкращим дебютом року» за результатами опитування радіостанції «Джем-Фм», нагородили премією «Непопса», гурт включили до презентаційного збірника України «Мистецький Олімп України 2008—2009» за збереження українського мелосу в сучасному молодіжному естрадному мистецтві. Канал MTV запропонував гурту всеукраїнський тур.

2008 – 2010 гурт співпрацював з продюсерським центром «Catapult Music». Брав участь у фестивалях, теле і радіопрограмах, музичних проектах.

Читайте також: «Останнє Різдво» Джорджа Майкла: пісня, яка стала постскриптумом життя (+оригінальний кліп)

фото – focus.ua

2009 року гурт став одним із п`яти номінантів від України на MTV EMA-2009 (Europe Music Awards). Нові кліпи – «Бери Своє», «Рожеві діви», «Вибирай».
Влітку 2010 гурт припинив співпрацю з «Catapult Music»: увесь менеджмент та концертну діяльність взяв на себе клавішник та аранжувальник гурту Сергій Вусик. Гурт отримав право представляти Україну на єропейському фестивалі Сіґет у Будапешті. Антитіла стали хедлайнерами сцени «MTV Headbangers». 2010 року гурт поїхав у перший самостійний клубний тур містами України.

Пісня гурту «А я відкривав тебе» 2010 стала саундтреком до короткометражного фільму «Собачий вальс» з Адою Роговцевою в головній ролі. Фільм входить до кіноальманаху «Закохані в Київ». Також з`явився відеокліп на основі цієї кінострічки.

2011 року декілька пісень з`явилися у російському фільмі «Прятки», а самі музиканти взяли участь у фільмі, знімаючись у ролі самих себе. Влітку цього ж року гурт записав офіційний гімн українського етапу перегонів «Формули-1» на воді. Так з`явилася пісня «F1H2O», а пізніше і відеокліп. Восени 2011 року гурт закінчив роботу над другим альбомом, «Вибирай».

Презентація альбому відбулася в Києві, а потім група вирушила у промо-тур Україною. На платівці «Вибирай» є 11 пісень і 3 бонуси, серед яких російськомовна композиція «Смотри в меня», яка у 2012 році потрапила до рокового російського хіт-параду «Чартова дюжина 13» радіостанції «Наше радио» і три місяці поспіль трималася на його вершині.

Читайте також: Оголені українські селебріті позували для чоловічого глянцю (ФОТО)

Критики відзначали, що вперше за довгий час молода українська група, дебютуючи, відразу підкорила російського слухача. Гурт зняв відеокліп на пісню «Смотри в меня», режисером якого став культовий український творець Віктор Придувалов. Концепція диску містить у собі яскраво виражене соціальне спрямування текстів та більш важке звучання команди. У піснях, окрім любовної лірики, гурт зачіпає гострі суспільно-соціальні теми.

фото – md-eksperiment.org

2012 року вийшов кліп «І всю ніч», потім «Невидимка». Піснею привертали увагу до проблеми абортів. Майже всю осінь 2012 року гурт провів у всеукраїнському open air турі, проїхавши з концертами всіма великими містами країни. На деяких виступах гурту були присутні до 20 тис. глядачів.

Концерт у Києві, травень 2013 року. У листопаді гурт посилено працював над спільною піснею «Полінезійська зима» з рок-гуртом «Табула Раса». Зйомки відеокліпу на російсько-український зимовий хіт, відбувалися на головній футбольній арені України – НСК «Олімпійський». Не перериваючи творчий і концертний процес, Сергій Вусик, клавішник і аранжувальник гурту, став автором саундтреку до спільного україно-нігерійського фільму «Легка, як пір`їнка». Прем`єра фільму відбулась влітку на Канському фестивалі.

Читайте також: Вперше в історії обличчям Maybelline New York став гей (ФОТО)

В кінці 2012 – на початку 2013 року гурт було відзначено в 5 номінаціях премії «Чартова дюжина» від московської станції «Наше радио» за творчі досягнення в області рок-н-ролу. Також гурт дав свій перший концерт у Росії, у московському клубі «16 тонн». В лютому 2013 року гурт представив новий кліп на російськомовну пісню «Тебе моя невеста».

2013 – гурт проводить концертний тур Україною під назвою «Мова». Тур розпочався в залі «Химера», в центрі Львова. Спеціально для туру була створена пісня «Їдем Їдем», відео на яку було презентовано 18 травня під час фінального концерту у Києві.

15 травня 2013 року, Національна Музична Церемонія «Українська пісня року», в номінації «Майбутнє української пісні», гурт отримує музичну нагороду «Хітовий гурт 2012 року». «Антитіла» зібрали найбільшу кількість голосів від телеглядачів за пісню «Невидимка». Кліп на цю пісню також отримав премію «Найкращий кліп

2012 року» у рок-номінації за версією музичного інтернет-порталу «Navsi100».

2013 – кліп «Як ангели», третій альбом «Над полюсами». 2014 – міжнародний тур в підтримку нового альбому, гурт займається волонтерською діяльністю, допомагаючи воїнам АТО. В січні 2015 виходить кліп на пісню «Завжди моя», який присвячений Україні та її захисникам. Випускають четвертий альбом «Все красиво».

Читайте також: Від простачки до герцогині: як змінювався стиль Кейт Міддлтон (ФОТО)

фото – depo.ua

2015 – гурт їде в тур містами України на підтримку альбому «Все красиво», випускає кліп «Молоком». Після української частини туру з гурту йде гітарист Микита Чухрієнко, на його місце приходить Дмитро Жолудь.

У лютому цього року гурт «Антитіла» вирушає у великий всеукраїнський тур «Сонце» на підтримку нового п’ятого альбому, реліз якого відбувся у грудні 2016 року. Тур «Сонце» – це нова програма, сучасне світлове шоу, і, як завжди драйв, незабутні емоції та щире спілкування з шанувальниками. Гурт відвідає близько 40 міст України і, крім нових пісень, слухачі зможуть почути улюблені треки з минулих альбомів.

У Рівному концерт в рамках всеукраїнського туру «Сонце» відбудеться 24 лютого.  

фото – antytila.com

 За матеріалами pisni.org.ua, wikipedia.org.

, , , , , переглядів: 3 835

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *