Курйози зі зйомок перших двох "Хоббітів"

12.03.2015

Режисер Пітер Джексон надумав екранізувати повість “Хоббіт” ще років двадцять тому, але все відкладав роботу і навіть не відразу взявся за проект, закінчивши трилогію “Володар перснів”. Причин – боязнь Джексоном гномів. Дійсно, носата і бородата братія гномів виглядає не цілком естетично. У Біфура, наприклад, взагалі сокира в лобі.

 

Образ гнома дається непросто. Актори по чотири години просиджували перед гримерами, поки ті ліпили їм силіконові носи та інші деталі. Бороду і волосся гномам робили не з людських кіс і не зі штучних, а з вовни тибетських биків. Така шевелюра іноді вартувала до $10 тис. Річард Армітедж, який грав Торіна Дубощита, був єдиним хто відмовився від накладної бороди і відростив власну – м`яку та натуральну.

Якщо Армітедж підтримував природність, то з Елайджі Вуда зробили мало не ідеального супутника для дівчини-барбі. Його Фродо з`являється на самому початку “Несподіваної подорожі”, молодим, як і сам Елайджа років десять тому. Але ось тридцятирічного Вуда життя трохи попсувало, а зовнішність молодика йому зробили майстри з візуальних ефектів. Вони зафарбували акторові зморшки, і обличчя актора стало глянцевим, як у ляльки.

Судячи з відеоблогу Пітера Джексона, в якому той старанно звітував про зйомки, вся робота над “Хоббітом” була одним великим приколом. Актори часто жартували і пустували на майданчику. Один із доказів-то, як «ельфи» Еванджелін Ліллі, Орландо Блум і Лі Пейс чаділи з відеозапису, на якому чутливі фанатки дивляться трейлер до “Пустки Смога”. Одразу видно, що ельфи – злий народ.

А от Більбо Беггінсом – цікавий хоббіт, вірніше, актор Мартін Фріман, він активно передає вітання. Специфічні, правда. 42-річний актор тицяє в камеру середній палець з приводу і без приводу, варто тільки оператору зловити Фрімана в кадрі. На запитання журналістів, чому він це робить, Мартін, не роздумуючи, відповідає: «Тому що я ідіот».

 

 

Поганий приклад, як кажуть, заразливий, так як Бенедикт Камбербетч повторив фірмовий жест свого колеги. Причому зробив це не на знімальному майданчику, де ніби як всі свої, а на червоній доріжці “Хоббіта”, на інтерв`ю і потім вже практично скрізь.

Джерело: oKino.ua

 Читати також:

Кому грязные ноги хоббита из “Властелина колец”?

«Шерлок» одружився у День святого Валентина, – ЗМІ

Найбільш екстремальний конкурс зачісок 2015 + ФОТО

 

, , , , переглядів: 2 266

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *