Саме цей фрукт у багатьох асоціюється з Новорічними святами, тож пора дізнатись, як порадувати своїх близьких солодкими та соковими плодами.
Мандарини дозрівають у період листопада-грудня, тому напередодні новорічних свят вони є найбільш актуальними та смачними. Найбільш солодкими є сорт мандаринів клементін.
Читайте також: Яндекс розповів, які новорічні костюми шукають рівняни в інтернеті (ІНФОГРАФІКА)
Також варто обирати фрукти, привезені з Іспанії або Марокко. Обираючи мандарини потрібно обирати фрукти з цілою шкіркою, без тріщин, слідів гнилі чи зелених плям. Щоб оцінити соковитість плоду, потрібно взяти мандаринку в руки, вона має бути важчою, ніж здається візуально.
Читайте також: Рівненські лісівники розповіли, чому живі ялинки кращі за штучні
Ці фрукти не тільки смачні, але й дуже корисні. В мандаринах містяться вітаміни А, Е, С у великій кількості. Вони покращують відновлення шкіри та волосся, стимулюють обмін речовин, покращують імунітет та мають дію антидепресанту.
Читайте також: Як змінилася рівненська головна ялинка за вісім років (ФОТО)
Проте споживати ці фрукти потрібно з розумом, особливо людям, що страждають від підвищеної кислотності шлунка чи алергії.
За матеріалами cheline.com.ua