Вчені перетворили варені яйця знову в сирі

18.09.2015

При Гарвардському університеті пройшла чергова церемонія вручення премій за незвичайні досягнення в галузі науки – “Шнобелівська премія”. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Independent.

Шнобелівська премія з хімії вручена за відкриття способу перетворювати зварені курячі яйця назад в сирі.

Премія з фізики була вручена вченим з Університету Джорджії, які в своєму дослідженні показали, що час сечовипускання майже всіх ссавців, незалежно від розміру – від чихуахуа до слонів, займає приблизно 21 секунду. Відзначається, що дане дослідження “може допомогти діагностувати проблеми з сечовипусканням у тварин”.

Лауреатами премії з біології стали чилійські вчені, які, приробивши до курки штучний хвіст, у роботі Гуляючи, як динозаври: кури з штучними хвостами” показали, як деякі пернаті динозаври еволюціонували в сучасних птахів.

Премія з літератури присуджена фахівцям, які довели, що як мінімум в десяти різних мовах, які не перебувають між собою в мовному спорідненні, вигук “а?” Використовується для того, щоб перепитати співрозмовника.

Премію з економіки присудили керівництву поліції Бангкока, який запропонував виплачувати поліцейським премію за відмову від хабара.

Шнобелівської премією з медицини в 2015 році вирішили нагородити авторів чотирьох досліджень, так чи інакше пов`язаних зі шкодою і користю поцілунків.

Володарями Шнобелівської премії з математики стали дослідники, які підрахували, що марокканський султан Ісмаїл міг займатися сексом щодня протягом 32 років для того, щоб зачати 888 дітей.

Шнобелівську премію в категорії “медична діагностика” вручили за відкриття того, що посилення болю в животі при переїзді через лежачого поліцейського свідчить про наявність гострого апендициту.

Шнобелівську премію в номіаціі психологія і ентомологія отримали дослідники, які дізналися укуси яких комах найболючіші і які області тіла людини найбільш сприйнятливі до таких укусів.

Цього року кожен з лауреатів отримав “солідний” приз – чек на суму 10 трильйонів зімбабвійських доларів.

Ця премія, нагадує The Independent, вручається “за дослідження, які змушують спочатку засміятися, а потім задуматися”.

 

 

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Ще більше цікавого

Як змінився наш робочий стіл за останні 30 років [Відео]

Топ-10 найнебезпечніших селфі [Фото]

Як змінювався макіяж за 5000 років [Відео]

Найбільший у світі парад квітів [Фото]

Елітний будинок-бункер для виживання [Фото] 

, , , , переглядів: 1 193

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *