Сьомий міжнародний етнофестиваль «Борщик у глиняному горщику» відбувся в Опішні 15 серпня. Впродовж дня тут варили 70 видів борщу та пекли 7 весільних короваїв. Організувала фестиваль Олена Щербань.
Борщі варили 10 кухарів з різних областей України: з Одещини, Кіровоградщини, Донеччини, Харківщини, а також з Полтавщини, пише Суспільне.
За словами Олени Щербань, готували такі борщі: мандрівний, різдвяний з грушами, опішнянський зі сливами, мисливський з дичиною, кролевецький з яблуками, слобожанський з раками тощо. До борщів також пекли хліб та варили кашу.
На фестивалі працювало містечко майстрів, де можна разом з гончарями зліпити посуд. Приймали відвідувачів й етносадиби, де можна познайомитися з побутом гончарів, подивитися, як раніше святкували весілля, та оглянути керамічні вироби.
Фестиваль в Опішні тривав 12 годин. Нагадаємо, під час минулорічного фестивалю «Борщик у глиняному горщику» зварили понад 60 різних видів борщу.