Після того, як натрете картоплю, її треба промити в холодній воді. Якщо готуватимете в сковороді, то спеції додаються, коли чипси ще гарячі.
Картопляні чипси – класичний представник снеків. Попри калорійність, можна їх дозволити собі хоча б зрідка.
Зробити це можна в сковороді та в мікрохвильовці
Для мікрохвильовки картоплю потрібно натерти, завтовшки слайс має бути не більше міліметра-двох.
Промийте картоплю кілька разів до прозорості води, щоби позбутися крохмалю.
У глибоку тарілку викладіть майбутні чипси, додайте трохи олії та перемішайте.
Тепер потрібно викласти картоплю на пергамент, посолити та додати улюблені спеції.
Відправляйте в мікрохвильову піч на 3-5 хвилин за потужності 800 Вт.
Для чипсів на сковороді така ж процедура. Тільки в олії їх перемішувати не потрібно.
Після того, як ви натерли картоплю та промили, розкладіть слайси й промокніть серветкою з усіх боків.
Тепер добре розігрійте олію. Картоплю в сковороду треба закидати партіями й смажити до золотавого кольору.
Викласти на серветку. Ще до гарячих чіпсів додати спеції за смаком.
Джерело: https://food.segodnya.ua/