Чому поїздки в громадському транспорті корисні для здоров`я

09.11.2015


Японські дослідники заявили, що добиратися на роботу на громадському транспорті, а не на особистому автомобілі, більш корисно для здоров`я з низки причин. Про це вчені розповіли на щорічних наукових сесіях Американської серцевої асоціації, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Lenta.ru.

Зокрема, поїздки в громадському транспорті допомагають підтримувати в нормі кров`яний тиск, а також знижують ризик появи діабету і надмірної ваги.

До таких висновків науковці прийшли під час дослідження, участь в якому взяли майже 6 тисяч осіб з числа жителів міста Осака у віці від 49 до 54 років.

Дослідники розділили випробовуваних на дві групи – тих, хто їздив на роботу на особистому автомобілі, і тих, хто обирав громадський транспорт і велосипед. Спостереження проводилися з 2012 по 2015 роки.

Вченим вдалося встановити, що використання громадського транспорту або велосипеда для поїздки на роботу на 44% знижує ризик появи зайвої ваги, на 27% – високого кров`яного тиску, на 34% – появи діабету за умови, що весь шлях займає 20 або більше хвилин.

 

 

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ще більше цікавих фактів

З`явилась перша українська жуйка Бульба Гум [Фото]

9 незвичайних залізничних шляхів світу [Фото]

Кліпи зарубіжних виконавців, створені в Україні [Відео]

6 наймістичніших замків Західної України [Фото]

Як чоловіки реагують на п`яну жінку [Відео]

 

, , , , , переглядів: 1 234

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *