Контрацепція: ТОП-5 альтернатив традиційним презервативам

25.11.2016

Коли йдеться про контрацепцію, перше, що приходить на думку, – презерватив. Однак методів запобігання небажаної вагітності існує багато, в кожного – свої переваги. Ми підібрали для вас 5 альтернатив презервативам.

Стерилізація

Найефективніший метод контрацепції з надійністю 99,9%. Жінок стерилізують шляхом перев’язки маткових труб, а чоловіків – методом вазектомії. Проте основним недоліком такого виду контрацепції є радикальність. Якщо через якийсь час ви захочете дітей, вам це вже не вдасться.

Читайте також: Чотири продукти, які корисні досвідченим курцям

Оральні контрацептиви

Надійність таблеток оцінюють на рівні до 99,7%. Вони комплексно впливають на жіночу статеву систему за допомогою гормонів і пригнічують овуляцію. Крім того, вони знижують ризик інфекційних захворювань і зменшують крововтрати під час менструації. Важливо, що різні таблетки містять різні дозування і поєднання гормонів.

Внутрішньоматкова контрацепція

Надійність спіралі та гормональної системи коливається від 99,2 до 99,8%. Спіраль є своєрідним бар’єром, який перешкоджає прикріпленню заплідненої яйцеклітини в матку. Гормональна система – виділяє певну кількість гормону, який пригнічує рухливість сперматозоїдів. Серед недоліків спіралі – підвищений ризик запалень, хворобливі менструації і ризик позаматкової вагітності. У свою чергу гормональна система не підійде жінкам, які планують незабаром зачаття, оскільки її ставлять на 5 років.

Читайте також: Чай чи кава: вчені розповіли, що корисніше

Гормональний пластир або кільце

Надійність цих неінвазивних методів – близько 92%. Недоліками такого методу контрацепції є те, що гормональний пластир помітний і його необхідно міняти щотижня. У свою чергу вагінальне кільце змінюють раз на місяць, однак його використання може вплинути на характер менструацій, а також викликати різні побічні ефекти.

Читайте також: Шлюб – це страшно: вісім причин чому хлопець не хоче одружуватися

Сперміциди

Хімічні речовини у вигляді вагінальних свічок, кремів, пігулок і капсул. Такі контрацептиви руйнують мембрану сперматозоїдів. Ефективність методу – не більше 70%. Недолік сперміцидів полягає в тому, що вони потребують постійного введення перед статевим актом. Окрім того, часто вони можуть бути причиною подразнення і запалення слизової оболонки, а також вагінального кандидозу.

За матеріалами fakty.ictv.ua

переглядів: 1 117

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *