Як часто ми беремо просто гроші для обіду на роботі? Але наскільки це економно та корисно? Саме питання економії змушує українців переглянути і своє меню і взагалі харчування на роботі. Експерти дали кілька порад, як правильно зібрати обід на роботу чи дитині у школу, щоб це було і економно і корисно, пише “Українська правда”.
Пакуйте розумно
Якщо обід постійно протікає, то його не захоче носити з собою навіть найбільший любитель домашньої їжі. Тому запасіться хорошими судками. Якщо ви знайшли стильні ланч-бокси та термосумки для їжі – це буде теж бонусом.
НІ – “вологим” бутербродам
Бутерброди – це найпопулярніша їжа на роботу чи дитині у школу. Але часто, коли приходить час їх з’їсти, вони стають вологими і часто ви їх просто викидаєте. Як робитимете такі бутерброди то замініть нарізаний хліб на булочки зі шкоринкою. Крім того, намазуйте гірчицю, майонез чи масло не на хліб, а на сир, м’ясо чи інші наповнювачі бутерброду. Так це вбереже хліб від зайвої вологи і він не розсиплеться. Якщо ви збираєтеся покласти сендвіч у один судочок чи ланч-бокс із іншими продуктами, то обов’язково обмотайте його харчовою плівкою.
Змінюйте раціон
Одні бутерброди швидко набридають, та й це не найкорисніша їжа. Тому варто урізноманітними раціон, наприклад, сезонними овочами та фруктами. Крім того, не забувайте, що можна взяти з собою на роботу, те, що не доїли вечері (суп, гарнір та ін) і розігріти. Це буде досить економний варіант.
Плануйте меню заздалегідь
Вигадування нових ідеї для обіду теж може перетворитися на рутину. Витончений спосіб обійти це – ввести ротацію меню. Вона може бути тижнева, раз на два тижні або навіть місяць, в залежності від вашого графіка. Не забувайте моніторити інтернет. Там можна знайти прості та легкі рецепти, які збережуть ваш час для приготування їжі на роботу.